Sosiaalisen sirkuksen päivää vietetään jälleen 6.4.2019

Lauantaina 6.4.2019 vietetään sosiaalisen sirkuksen päivää (World Social Circus Day). Ympäri maailman järjestettävä tapahtumapäivä juhlistaa sosiaalisen sirkuksen tuomaa iloa eri yhteisöissä aina Euroopasta Etelä-Amerikkaan ja Aasiaan saakka.

Sosiaalinen sirkus on sirkustoimintaa, jossa sirkus toimii välineenä muiden taitojen tai tavoitteiden saavuttamiseen. Tavoitteita voivat olla esimerkiksi osallisuuden ja toimijuuden tukeminen, vuorovaikutuksen tukeminen tai syrjäytymisen ehkäisy.

Suomessa päivää juhlitaan mm. Tampereella Sorin Sirkuksen ja Kulttuurikeskus PiiPoon järjestämässä tapahtumapäivässä, jossa pääsee näkemään sirkusesityksiä ja kokeilemaan eri sirkuslajeja ja nauttimaan nyyttäripöydän antimista. Eskolan kylässä Pohjanmaalla Mallan Kiertävän Minisirkus tarjoaa mahdollisuuden päästä kokeilemaan sirkusta. Sirkus Magentan sosiaalisen sirkuksen toimintaryhmät puolestaan julkaisevat lyhyitä videoita sosiaalisessa mediassa päivän kunniaksi.

Suomessa sosiaalinen sirkus kytkeytyy taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -ajatteluun, ja sitä on toteutettu ja kehitetty suunnitelmallisesti noin kymmenen vuotta sosiaalisen sirkuksen termin alla.

Maailman sosiaalisen sirkuksen päivä on Aasian sosiaalisen sirkuksen organisaation ASCA:n aloitteesta syntynyt globaali tapahtuma, jonka tarkoitus on tuoda iloa erilaisiin yhteisöihin, tiedottaa sosiaalisesta sirkuksesta sekä esitellä sosiaalisen sirkuksen maailmanlaajuista toimintaa ja erilaisia tekemisen tapoja.

Sosiaalisen sirkuksen päivän tapahtumia 6.4.2019:

Mallan Kiertävä Minisirkus järjestää Sirkuspäivän Kylätalo Veturitallilla klo 12–14 (Pinolankatu, Eskola)

Haminan Teinisirkus yhdessä Circus Maximus -hankkeen nuorten kanssa jakaa ilmapalloja Haminan s-markettilla klo 10-11. (Hamina)

Kahvia ja kärrynpyöriä! – Sosiaalisen sirkuksen päivän tapahtuma klo 14–16 (Sorin Sirkus, Ahlmanintie 63, Tampere)

#sosiaalisensirkuksenpäivä #SocialCircusDay
www.facebook.com/sosiaalisensirkuksenpaiva