Kallo Collectiven tuleva vilkas toukokuu käynnistyy Järvenpäästä

  • Caterpillars. (Kuva: Heidi-Hanna Karhu)
  • Kallo Collective: Receptionists. (Kuva: Esko Mattila)
  • Moving Stationery. (Kuva: Joe Kolbow)
  • Helga. (Kuva: Mihaela Bodlovic)

Nyt huhtikuussa valmistellaan työn alla olevia produktioita, mutta toukokuussa ryhmän neljä eri teosta kiertävät niin kotimaassa kuin ulkomailla. Alkuvuoden menestyksekäs Only Bones v1.0 -kiertue eteläisellä pallonpuoliskolla on saatu päätökseen, ja mukaan lähti kolme palkintoakin. NouNous-festivaali oli myös ehdolla Vuoden teatteriteko -palkinnon saajaksi teatterialan Thalia-gaalassa. Yksityiskohtana nostettakoon esiin perusteluissa mainittu festivaalin erityisen lämmin ja mukava tunnelma sekä korkeatasoinen ohjelmisto. Festivaali tulee taas joulukuussa, ja ajankohta on 3.-8.12.2019. Mutta ennen sitä kevään ja kesän ohjelmistosta:

4.5. klo 11-16.00 Järvenpäässä vietetään koko perheen festivaalia Järvenpää-talolla ja Järvenpään taidemuseolla. Perhosten toukkien elämää raottava Caterpillars nähdään Järvenpää-talolla klo 15.00 ja esitykseen on vapaa pääsy. Lavalla taiteilevat toukkina Emma Castrén ja Sakari Saikkonen.

Vastikään ensi-illassa ollut Inga Björnin ja Kristiina Tammisalon riemastuttava klovniduetto Receptionists vierailee Andorrassa 11.5. kansainvälisellä naisklovnifestivaalilla. Heti seuraavalla viikolla Thom Moncktonin Moving Stationery nähdään Porissa, Lainsuojattomat-festivaalilla 14.-15.5. Vuonna 2011 valmistunut esitys sai uuden tulemisensa viime joulukuussa NouNous-festivaalilla. Ja toukokuun lopussa Helga matkaa kohti Chicagoa, Physical Fest -tapahtumaan. Helga esitetään festivaalilla kolme kertaa, 31.5.-2.6. Paikan päällä Henni Kervinen aka. Helga pitää myös päivän mittaisen workshopin.

(Lähde: Kallo Collectiven tiedote 5.4.2019)