Ilmaisia työpajoja ammattilaisille 8.5.2019

Konseptuaalinen sirkuskerho ammattilaisille

Sirkuksen ja esittävien taiteiden ammattilaisille suunnattu työpajapäivä Cirkolla keskiviikkona 8.5.2019 sisältää kaksi Meri-Maija Näykin fasilitoimaa työpajaa. Työpajat ovat maksuttomia ja ne pidetään Cirkon maneesissa (Suvilahti, Helsinki). Voit osallistua molempiin tai vain toiseen työpajaan.

Minun sirkusmuistoni -työpaja

klo 10–12
Sirkustaiteen ammattilaisille (max. 8 hlö)

Oman sirkusuran muistelu on inspiroivaa niin taiteellisen työn, sirkusalan yhteisöllisyyden kuin henkilökohtaisen kasvunkin näkökulmasta. Yhdessä muistelu on katoavaa kansanperinnettä, leirinuotion tarinankerrontaa. Työpajassa kaivellaan muistin sopukoita Muistojen valokuva-albumi -menetelmän avulla ja heränneet sirkusmuistot jaetaan suullisesti turvallisessa ympäristössä.

Sovittava osa muistelusta tallennetaan äänitteenä osaksi Minun sirkusmuistoni -keruuta Jos siis muistojen kirjoittaminen ei tunnu sinun jutultasi, mutta haluat osallistua muistitietokeruuseen, on tämä työpaja sinua varten!

Työpajan vetää sirkus- ja teatteriohjaaja Meri-Maija Näykki, jolle muistot ovat osa taiteellisen työn praktiikkaa. Työpaja järjestetään yhteistyössä Sirkuksen tiedotuskeskuksen kanssa.

Lisätietoa Minun sirkusmuistoni -keruuhankkeesta.

Kokeillaan näyttämöllä -työpaja

klo 13–17
Esittävän taiteen ammattilaisille (max. 12 hlö)

Miten luoda valittua aihetta käsitteleviä näyttämökuvia? Miten ideoida näyttämölle? Kuinka jatkotyöstää ideaa?

Kokeillaan näyttämöllä -työpaja on syntynyt Taiteellisen Ajattelun Akatemian kylkeen, tarpeesta päästä kokeilemaan ja lihallistamaan ajatuksia yhdessä. Työpaja on avoin kaikille esittävän taiteen ammattilaisille. Työpajan pohjana toimivat Meri-Maija Näykin MA Directing Circus opintojen aikana poimimat ja kehittämät tekniikat. Tämä työpaja on ensimmäinen kokeilu ja mikäli se onnistuu ja kiinnostusta löytyy, työpajaa on tarkoitus laajentaa säännöllisesti kokoontuvaksi tulostavoitteettomaksi kerhoksi, jossa vetäjä ja näkökulma voivat vaihdella.

Ota työpajaan mukaan muistiinpanovälineet, keholliseen työskentelyyn sopivat vaatteet ja halutessasi omia työvälineitäsi (sirkusväline, puvustusta, rekvisiittaa, teksti tms.).

Tervetuloa!

Ilmoittaudu 6.5. mennessä osoitteeseen: