Yhdistystoiminnan ABC, maanantai 18.3. klo 15-17

Vältä yleiset sudenkuopat ja kompastuskivet. Tule keskustelemaan asioista, jotka kaikkien yhdistystoiminnassa mukana olevien on syytä muistaa.

Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan Suomen sirkuskentällä on yli 30 yhdistystä (lähde: Yhdistysnetti). Useat taiteilijat ja tuotannossa työskentelevät toimivat erilaisissa rooleissa yhdistyksissä: hallituksessa tai rivijäsenenä, työntekijänä tai nimettynä toimihenkilönä.

Useilla yhdistyksillä on keväällä vuosikokous, jossa jäsenet tekevät toiminnan kannalta keskeisiä päätöksiä kuten hyväksyvät toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä valitsevat uuden hallituksen, käsittelevät edellisen vuoden vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen sekä myöntävät hallitukselle vastuuvapauden.

Yhdistystoiminnan ABC -tilaisuudessa käymme läpi yhdistystoiminnan periaatteet ja päätöksentekoprosessit sekä miten tilinpäätöstä luetaan. Tilaisuuden asiantuntijavieraana on Outi Järvinen Arts Management Helsingistä, joka tarjoaa taidetoimijoille ns. back-office -palveluita (projektin rahaliikenne, yhdistyshallinto, kirjanpito, raportointi).

AIKA: maanantai 18.3. klo 15-17
PAIKKA: Sirkuksen tiedotuskeskus, Mariankatu 15 B b 7, Helsinki

Ilmoittautumiset viimeistään torstaina 14.3. sähköpostitse Isabel Gonzálezille,