The Secret Garden palkittiin yhtenä vuoden parhaista

  • Flow Productions: The Secret Garden. (Kuva: Janne-Pekka Manninen)
  • Flow Productions: The Secret Garden. (Kuvat: Janne-Pekka Manninen)
  • Flow Productions: The Secret Garden. (Kuva: Janne-Pekka Manninen)

Pohjoisen parhaat tapahtumat palkittiin Tapahtumien gaalassa Oulussa 28.3. Oulun kaupungin kulttuurijohtajan Samu Forsblomin johtama seitsenhenkinen raati valitsi voittajat yleisöäänestyksen finalisteista. Business Oulun järjestämässä gaalassa Flow Productionsin immersiivinen, paikkasidonnainen teos The Secret Garden voitti erityismainintojen kategorian.

Monitaiteellinen teos sisälsi nykytanssia ja -sirkusta, musiikkia ja visuaalisia taiteita. Sen työryhmään kuuluivat ohjaaja-tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula, sirkustaiteilijat Ilona Jäntti, Milla Järvinen ja Emma Langmoen, tanssitaiteilijat Milla Virtanen ja Maria Littow, lavastaja-puvustaja Heidi Kesti, valosuunnittelija Jukka Huitila, äänisuunnittelija Anssi Laiho, valokuvaaja-kirjoittaja Janne-Pekka Manninen, pelisuunnittelija-esiintyjä Nikke Launonen, floristimestari Pasi Kivilompolo sekä joukko Oulun seudun ammattiopiston floristi- ja puutarhatalouden opiskelijoita. Teos oli Oulun juhlaviikkojen ohjelmistossa.

Palkintoperusteluissa todetaan teoksen olevan kansainvälistä tasoa ja nousevan juryn jäsenten kaikkien aikojen TOP-listoille. Raati kiittää työryhmää ajankohtaisista teemoista, jotka liittyivät ilmastonmuutokseen ja muihin ympäristökysymyksiin. Perusteluissa nostetaan esiin myös hieno yhteistyö puutarha-alan opiskelijoiden kanssa lavastuksen rakentamisessa. ”Vaikka kyseessä ei ole vain tanssiteos, jurysta on sykähdyttävää juhlistaa Oululle tärkeää lajityyppiä parhaimmillaan”, todetaan perustelutekstissä, joka päättyy kiitoksiin Flow Productionsin tuotantojen yleisestä korkeasta laadusta. Jury julistaa The Secret Garden -teoksen olevan vuoden 2018 kulttuuriteko.

(Lähde: Flow Productionsin tiedote 30.3.2019)