Tanssin ja sirkuksen Maineteko -palkinto myönnetty Markku Aulangolle

  • Palkittu Markku Aulanko ja STST ry:n Veera Lamberg. (Kuva: Petri Tuohimaa)

Helsingissä 11.3.2019 järjestetyssä sirkuksen, tanssin ja teatterin alojen yhteisessä Thalia-juhlassa Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry:n Tanssin ja sirkuksen Maineteko -palkinto myönnettiin Markku Aulangolle.

Markku Aulanko on sirkuksen asiantuntija ja sirkuksen jälkien tallentaja, joka on intohimollaan ja omistautuneella elämäntyöllään vaikuttanut sirkustaiteen arvostuksen nousuun Suomessa. Hän on kirjoittanut useita  kirjoja, tuottanut sirkusaiheisia näyttelyitä sekä toiminut sirkustaiteen puolesta useissa Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisissa toimikunnissa.

Yksi Aulangon merkittävimmistä saavutuksista on vaikuttaminen koulutukseen aina perusopetuksesta ammatilliseen koulutukseen asti. Aulanko on ollut perustamassa Linnanmäen sirkuskoulua sekä ollut mukana sirkustaiteen saamisessa taiteenperusopetukseen ja nuorten valtakunnallisiin taidetapahtumiin. Hän on toiminut myös vuosia vastaavana opettajana ja sittemmin opettajana ensimmäisessä sirkuksen ammatillista opetusta Suomessa antavassa oppilaitoksessa, Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa, sekä useissa muissa oppilaitoksissa. Siten hän on opettanut suurinta osaa suomalaisista tämänhetkisistä sirkustaiteen ammattilaisista.

(Lähde: Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat ry:n tiedote 11.3.2019)