Suunnat ja suhteet kehossa ja tilassa -kurssi Helsingissä 6.-7.4.2019

Kinesteetikot ry:n kevään 2019 intensiivikurssi tutkii kehon sisäisiä suuntia ja niiden suhdetta tilaan sekä toiseen ihmiseen. Ohjaajana toimii mm. Forsythe Companyssa ja Ballet Frankfurtissa tanssijana uraa luonut Heidi Vierthaler. Heidi on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu pedagogi ja koreografi. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Carte Blanche, Gothenburg Dans Kompani, Skånes Dans Theatre ja Nederlands Dans Theatre tanssiryhmien kanssa.

Kurssin päämäärä on laajentaa sisäistä ja ulkoista tietoisuuttamme totuttujen liikemallien haastamiseksi ja kehon artikulaation kehittämiseksi. Aloitamme työskentelyn tutkimalla kehon artikulaatiota nivel niveleltä ja tila tilalta. Työskentelemme myös liikefraasien parissa, jotka haastavat meitä laajentamaan kehollista dynamiikkaamme vähemmällä voimalla ja mahdollistavat yllättäviäkin uusia liikkeellisiä mahdollisuuksia. Heidi hyödyntää ohjauksessaan Labanin tilallista liikeanalyysia ja sen kahdeksaa liiketekijää (effort), jotka laajentavat tietoisuuttamme tilasta sekä avaavat uusia liikkeen dynamiikan mahdollisuuksia.

Heidin oma opetusmenetelmä, Stream-Flow, hyödyntää visuaalista mielikuvitusta sekä tuntoaistin pohjalta luotuja harjoitteita, jotka auttavat vapauttamaan kehoa ja laajentamaan tietoisuuttamme suhteessa tilaan ja toiseen ihmiseen. Stream-Flow:n harjoitteet haastavat rikkomaan totuttuja liikemalleja ja auttavat kehittämään omaa erottuvaa liikekieltä tanssilajista riippumatta.

Kinesteetikot ry käynnisti koulutustoiminnan esittävien taiteiden ammattilaisille, ammattiin tähtääville opiskelijoille sekä fyysisestä ilmaisusta kiinnostuneille ihmisille elokuussa 2017. Koulutustoiminta perustuu kaksi kertaa vuodessa järjestettäviin kansainvälisten mestariohjaajien ohjaamiin tiiviskursseihin ja sitä seuraaviin syventäviin lisätreeneihin. Koulutustoiminnan tavoitteena on vahvistaa fyysistä taiteilijaa monipuoliseen, aistikkaaseen, nautinnolliseen, virtuoottiseen ja läsnäolevaan esiintyjyyteen sekä avartaa kehollisen ilmaisun maailmaa ei-ammattiesiintyjille.

Syksystä 2018 lähtien yhdistys on tehnyt yhteistyötä Helsinki Parkour Akatemia ja Sirkuskoulun kanssa. Akatemian oppilaat voivat osallistua Kinesteetikot ry:n kursseille sekä lisätreeneihin alennettuun jäsenhintaan.

HEIDI VIERTHALER:
http://heidivierthaler.com
https://vimeo.com/heidivierthaler

AIKA:
LA 6.4.2019 klo 13-19
SU 7.4.2019 klo 11-17

HINTA:
Kinesteetikot ry:n jäsenet, Helsinki Parkour Akatemia ja Sirkuskoulun oppilaat: 110 € (sisältää kevään 2018 lisätreenit)
Ei-jäsenet / ei-oppilaat: 140 €

MAKSU:
https://holvi.com/shop/KINESTEETIKOT/section/kurssit-workshops/

PAIKKA:
Kulttuurikeskus Sähinä, Heikkiläntie 10, 00210 Helsinki, Finland (Lauttasaari)

LISÄTREENIT:
Kinesteetikot ry:n jäsenenä saat kurssia seuraavat lisätreenit veloituksetta. Kahdeksana sunnuntaina järjestettävissä lisätreeneissä kertaamme harjoitteita ja tutkimme niiden sovelluksia syvemmälle.
Lisätreenit järjestetään Vattuniemessä, Lauttasaaressa Helsinki Parkour Akatemia ja Sirkuskoulun tiloissa sunnuntaisin 14.4.-16.6.2019 klo 12-14.

PELKKÄ LISÄTREENI x 8 keväällä 2019:
Jos et osallistu kurssille voit Kinesteetikot ry:n tai Parkour Akatemia ja Sirkuskoulun jäsenenä osallistua pelkkiin lisätreeneihin erillisen treenimaksun hinnalla.
40 € (+ 25 € jäsenmaksu Kinesteetikot ry tai tosite siitä, että olet Helsinki Parkour Akatemia ja Sirkuskoulun oppilas)

LISÄTIETOA YHDISTYKSESTÄ:
www.kinesteetikot.fi

Facebook