Sirkustreeniä osana lukio-opintoja Tampereella

  • Kuva: Merja Koskiniemi

Sorin Sirkus ja Tampereen yliopiston normaalikoulu ovat kehittäneet yhteistyössä Suomessa ainutlaatuista vaihtoehtoa, joka yhdistää koulun ja sirkustaiteen. Suomen ensimmäinen sirkustaiteen painotuslinja aloitti toimintansa syksyllä 2016 Tampereen yliopiston Normaalikoulun yläkoulussa ja lukiossa. Alakoulussa sirkustaide on mukana oppilaiden valinnaisissa opinnoissa 6. luokalla.

Lukion sirkustaiteen linjalle haetaan lukiohaussa 19.2.-12.3.2019. Soveltuvuuskoe järjestetään 25.4. ja linjalle voidaan valita 10 opiskelijaa. Sirkuslinjalaisen tulevaisuuden suunta voi olla vahvasti kohti sirkustaiteen korkeakouluopintoja. Norssi ja Sorin Sirkus antavat siihen erinomaiset mahdollisuudet. Sirkuslinjalainen voi myös rauhassa olla vielä epätietoinen tulevaisuudestaan: Norssi ja Sorin Sirkus antavat nuorella mahdollisuuden pohtia omaa polkuaan ja harrastaa aktiivisesti sirkusta samaan aikaan.

Lisää yhteistyöstä Sorin Sirkuksen rehtorin SirkusKupla-blogissa sekä Tampereen yliopiston normaalikoulun kotisivuilla.