Haku kotimaisen esittävän
taiteen Performing HEL
-katselmukseen

(Click here for English)

Toista kertaa järjestettävä sirkuksen, tanssin ja teatterin Performing HEL -katselmus hakee nyt teoksia, demoja ja pitchauksia. Helsingissä 29.8.-1.9.2019 järjestettävä katselmus esittelee kansainvälisille sekä kotimaisille festivaalien ja teattereiden ohjelmistosta vastaaville suomalaisen esittävän taiteen mielenkiintoisimpia, kansainvälisesti kiinnostavia ja kiertueelle sopivia teoksia.

Performing HEL -katselmukseen valitaan 4-6 koko illan esitystä, 6 demoesitystä sekä 10 pitchausta. Osa koko illan esityksistä valitaan Helsingin juhlaviikkojen vuoden 2019 kotimaisesta ohjelmistosta.

Mukaan voivat hakea ammattilaisryhmät tai taiteilijat, jotka toimivat tai saavat rahoitusta Suomesta. Teosten pitää olla soveltuvia kiertueelle. Teokset voivat olla suunnattuja erilaisille yleisöille. Hakuvaihtoehtoja on kolme:

– Täysmittaiset esitykset
– Demoesitykset jo ensi-illassa olleista tai tulevista teoksista/ideoista (20-30 min.)
– 15 minuutin pitchaukset olemassa olevasta tai tulevasta teoksesta.

Hakija voi esittää oman toivomuksensa mihin kategoriaan hakee, mutta valintaraati tekee lopulliset valinnat. HUOM! Hakea voi vain yhdellä teoksella.

Hakuaika päättyy 15.3.2019. Ohjelmistovalinnat pyritään tekemään huhtikuun aikana. Showcase-ohjelmistoon valituille taiteilijoille ja ryhmille maksetaan pieni palkkio.

Linkki hakukaavakkeeseen

Mukaan valitut ryhmät ja taiteilijat sitoutuvat osallistumaan kevään ja alkukesän aikana järjestettäviin koulutuksiin kiertuetoiminnasta (tekninen rider yms.) sekä esitysten myynnistä (mm. promomateriaali ja pitchaus).

Lisätietoja:
tuottaja Anni Leino, , p. 040 1823 722
kansainvälisten asioiden päällikkö Lotta Nevalainen, , p. 050 303 8339

Showcase Performing HEL -katselmuksen pääjärjestäjät ovat Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskukset. Tapahtuman yhteistyökumppanit ovat Helsingin juhlaviikot, Svenska Teatern, Suomen Kansallisteatteri, Espoon kaupunginteatteri ja Teatterin tiedotuskeskus (TINFO). Tapahtumaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.