Apurahat: Taiken liikkuvuusapurahat haettavissa 2.3.2020 mennessä

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) liikkuvuusapurahat on tarkoitettu ammattitaiteilijoille ja heidän muodostamilleen työryhmille sekä taiteen asiantuntijoille. Apuraha on tarkoitettu yksityishenkilöille, ei yhteisöille.

Liikkuvuusapurahojen tavoitteena on edistää Suomessa asuvien taiteilijoiden ja taiteen asiantuntijoiden kansainvälistä liikkuvuutta ja yhteistyötä.

Liikkuvuusapurahat on tarkoitettu ulkomaanmatkoihin. Matkan tulee liittyä taiteellisesti tai jonkin taiteenalan kannalta merkittävään hankkeeseen, jonka yhteydessä hakija esiintyy tai esittää taidettaan Suomen ulkopuolella. Apurahan voi saada myös työskentelykuluihin taiteilijaresidenssissä, jolloin esiintymistä ei edellytetä.

Liikkuvuusapurahalla voidaan kattaa ulkomaanmatkan kustannuksia siltä osin, kun niihin ei ole muuta rahoitusta. Hyväksyttäviä kuluja ovat

  • matkaliput (edullisinta julkista liikennevälinettä käyttäen)
  • kohtuulliset majoituskulut
  • työskentely taiteilijaresidenssissä
  • muut välittömät matkan järjestämisestä aiheutuvat kulut.

Liikkuvuusapurahoilla on jatkuva haku. Haku päättyy kolme kertaa vuodessa, jolloin siihen mennessä saapuneet hakemukset käsitellään. Haut päättyvät helmikuussa, elokuussa ja marraskuussa.

Maaliskuussa päättyvässä haussa voi hakea apurahaa saman vuoden matkoihin.

Hakemus on aina jätettävä ennen matkalle lähtöä.

Hakuaika:  19.11.2019 – 2.3.2020. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16:00.
Lue lisää ja hae apurahaa  Taiken sivuilla.