Valtakunnallinen yhteisötaiteen ammattilaisten päivä

Suomen Nuorisosirkusliiton sosiaalisen sirkuksen jaosto, Taikusydän, Kulttuurikeskus PiiPoo ja Annantalo järjestävät Helsingissä valtakunnallisen yhteisötaiteen ammattilaisten päivän 13. helmikuuta 2019.

Paikka: Annantalo, Annankatu 30, Helsinki, kartta: https://goo.gl/maps/JMfLRByT2hw
Aika: Keskiviikkona 13.2.2019

Mikä on yhteisötaiteilijan paikka suomalaisella taidekentällä? Mistä yhteisötaiteilijan identiteetti koostuu ja millaisiin yhteisöihin taiteilijat kiinnittyvät työskentelemään? Mistä yhteisötaiteilija saa työlleen tukea? Tapahtuman tavoitteena on vahvistaa yhteisötaiteilijoiden ammatillista identiteettiä, keskustella työn mahdollisuuksista ja haasteista sekä lisätä eri taiteenaloilla yhteisötaidetta työkseen tekevien yhteistyötä.

Tilaisuus on suunnattu taiteilijoille ja yhteisöille, jotka tekevät aktiivisesti työkseen yhteisötaidetta. Tilaisuuteen kutsutaan eri puolilla Suomea toimivia yhteisötaiteilijoita. Mukaan mahtuu 60 osallistujaa.

Osallistumismaksu: 15 € (sisältää ohjelman, lounaan ja kahvin)

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen 30.1.2019 mennessä osoitteessa https://www.jasentieto.fi/public/Rekisterointi.aspx?sid=3702&TapahtumaID=4811.

Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

OHJELMA

9:30 Aamukahvi

10:00 Yhteisötaiteen ammattilaisten päivän avaus: Millainen on suomalainen taidekenttä yhteisötaiteen tekijälle ja miten yhteisötaidetta tuetaan nyt ja tulevaisuudessa?, Paula Tuovinen, johtaja, Taiteen edistämiskeskus

10:30 Yhteisöllisesti toimivien taiteilijoiden kirjo: taustat, arvot ja ympäristöt, tutkija, dosentti Sari Karttunen, Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore/ArtsEqual-hanke

11:00 Yhteisötaiteilijan ammatilliset roolit, kolme näkökulmaa

1) Heittoja, koppeja ja moniammatillisia kokeiluja – yhteisötaiteilija asiantuntijana, yhteisötaiteilijat Riku Laakkonen ja Laura Sariola, Kulttuurikeskus PiiPoo sekä yliopistonlehtori Niina Lilja, Tampereen yliopisto

Dialogisessa puheenvuorossa avataan näkökulmia sosiaalisen sirkuksen, vuorovaikutteisen taidetoiminnan ja monialaisen yhteistyön merkityksestä kielen oppimisen ympäristössä.

2) Yhteisöntaiteilija – taiteilija osana työyhteisöä hyvinvoinnin toimintaympäristössä, Magdaleena Jakkila, yhteisöntaiteilija, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

3) Yhteisötaiteen värikartta – kohtaamisia ja arjen taikaa, Pia Bartsch, Koneen säätiön ylläpitämän Saaren kartanon yhteisötaiteilija ja yhteisötaideteoksen osallistuja Minna Hautio

Puheenvuorossa yhteisötaiteilija ja osallistuja keskustelevat kahdesta yhteisötaideprojektista, molemmat omasta näkökulmastaan. Toisessa projektissa toteutettiin elävän maalauksen performanssi Rokokoo Grunge Caramel ja toisessa Surutalo-työpajoja.

12.15  Lounas, Kahvila Skidilä (Annantalon 1. kerros)

13.00 Yhteisötaiteen kuumat perunat ja puhututtavat teemat – Open Space -työpaja

Mikä puhututtaa yhteisötaiteen kentällä juuri nyt? Mistä haluaisit keskustella ympäri Suomea työskentelevien kollegoiden kanssa? Open Space on menetelmä, jonka avulla voidaan nostaa keskusteluun juuri niitä aiheita, jotka osallistujat kokevat kaikkein tärkeimmäksi. Voit valmistautua työpajaan miettimällä kysymyksen, johon haluaisit saada tilaisuudessa vastauksen. Työpajan fasilitoijana toimii koulutusvastaava Petra Päivärinne Suomen Nuorisosirkusliitosta.

15.15  Koonti – Mitä alkanut vuosi tuo tullessaan?
16.00  Tapahtuma päättyy

Lisätiedot: