Uusia työntekijöitä tiedotuskeskuksessa

  • Emma Vainio ja Miika Sillanpää.

Sirkuksen tiedotuskeskuksessa on vuodenvaihteessa aloittanut työnsä kaksi uutta työntekijää.

Viestintäsuunnittelija Miika Sillanpää on Turun yliopistosta valmistunut filosofian maisteri ja ollut aiemmin töissä muun muassa Valokuvataiteilijoiden liitossa, MUU ry:ssä, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry:ssä sekä vapaana toimittajana. Performanssi- ja mediataiteilijoiden kanssa paljon työskennellyttä Sillanpäätä kiehtoo sirkuksen eri lajien perinteikäs historia ja toisaalta myös nykysirkuksen kokeilevuus ja yhtymäkohdat muihin esittäviin taiteisiin.

Uutena tilastonlaatijana aloittanut Emma Vainio on taustaltaan folkloristi ja kulttuuritoimittaja. Viimeisen vuoden ajan hän on kirjoittanut tietokirjaa sirkuksesta ja tavannut lukuisia Suomessa ja ulkomailla asuvia sirkustaiteilijoita. Nyt on vuorossa sirkuksen haltuunotto numeroina. Vainiota kiinnostaa sirkuksessa erityisesti sen vapaus, omintakeisuus ja avarakatseisuus.

Emman ja Miikan yhteystiedot löydät täältä.