Tiedotuskeskuksen kansainvälistä toimintaa tammi–helmikuussa

Kansainvälisten asioiden päällikkö Lotta Nevalainen osallistui tammikuun alussa New Yorkissa järjestettävään esittävien taiteiden APAP-messutapahtumaan ja siihen liittyvään APAP|NYC -konferenssiin. Samassa yhteydessä hän vieraili Under the Radar -festivaalin ammattilaisten symposiumissa sekä Scandinavia Housessa järjestettyssä Norway Now -showcasetapahtumassa. Matkan ohjelmaan kuului myös muita vierailuja ja tapaamisia mm. New Yorkin konsulaatissa. Matkan kustannuksiin osallistui Ulkoministeriö.

Toiminnanjohtaja Lotta Vaulo ja Lotta Nevalainen osallistuvat 22.–25. tammikuuta Ranskassa Marseillessa järjestettävään kansainväliseen sirkusbiennaaliin. Biennale Internationale des Arts du Cirque Marseillen ohjelmassa on ammattilaisille suunnattuja seminaareja ja keskustelutilaisuuksia. Lotta Vaulo osallistuu tapahtumaan Circostrada-verkoston ohjausryhmän jäsenen ominaisuudessa.

Osallistumme 11.–15. helmikuuta Tukholman lähistöllä tänä vuonna 10. kertaa järjestettävään pohjoismaisen sirkuksen showcase-tapahtumaan Subcaseen. Tapahtuman ohjelmistossa on edellisten vuosien tapaan paljon suomalaisia sirkusteoksia ja teosesittelyjä. Tiedotuskeskuksesta Subcaseen matkaavat Lotta Vaulo (12.–13.2.) sekä Lotta Nevalainen ja viestintäsuunnittelija Miika Sillanpää (12.–14.2.). Viemme Subcaseen Crossing Missions for Young Presenters in Circus Arts -hankkeen kautta kaksi nuorta suomalaista tuottajaa verkottumaan kahden ruotsalaisen ja neljän quebeciläisen tuottajan kanssa. Lotta Nevalainen esittelee Crossing Missions hankkeen Subcasessa Quebec Focus -tapahtumassa 14.2.2019.

Tiedotuskeskuksen koordinoiman Nuora Nord -hankkeen (2018–19) viimeinen työpaja järjestetään Malmössä 15.–16.1.2019 yhteistyössä Manegenin kanssa. Tiedotuskeskuksesta työpajaan osallistuu hankkeen koordinaattori Isabel Gonzaléz.

Circus Arts Research Platform (CARP) -hankeen työryhmä kokoontuu Pariisissa 31.1.–1.2.2019. Tiedotuskeskuksesta työpajassa on mukana kotimaan asioiden päällikkö Johanna Mäkelä.