Sirkus Supiainen aloitti uuden hankkeen ja valmistaa kantaesitystä

Sirkus Supiainen käynnisti  Työttömien teatteri -hankkeen

Työttömien Teatteri -hankeen lähtökohtana on ehkäistä syrjäytymistä ja sosiaalista pahoinvointia teatteritoiminnan avulla. Työttömien Teatteri -hanke toteutetaan sosiaalisen ja soveltavan teatterin keinoin.

Työttömien Teatterissa toimii arkipäivisin työttömille suunnattu ilmaisupainotteinen työpaja. Työpajalle hakeudutaan kuntouttavan työtoiminnan kautta. Työpajalla voidaan toteuttaa esimerkiksi monimuotoisesti ja osallistujalähtöisesti kokoillan näytelmä tai lyhyempiä esityksiä, nukketeatteria tai vaikka kuunnelma. Lisäksi esityksiä viedään palvelutaloihin, kirjastoihin, radioon ja mahdollisesti pienille kiertueille. Kaikessa Työttömien Teatterin toiminnassa pyritään vahvistamaan osallistujien vuorovaikutustaitoja, toimijuutta, itsetuntemusta ja elämänhallintataitoja erilaisten ilmaisullisten ja toiminnallisten menetelmien avulla. Näytelmät ovat kantaaottavia ja niiden pyrkimyksenä on tuoda osallistujien ääni kuuluviin -osaksi yhteiskunnallista keskustelua ja aktiivisempaa kansalaisuutta.

Sirkus Supiaisen Työttömien teatteri toteutetaan yhteistyössä Joensuun kaupungin ja Siun Soten kanssa ja on osa Joensuun KAKE 2.0 -hanketta. Hanketta rahoittavat Joensuun kaupunki, Etelä-Savon ELY-keskus sekä Euroopan Sosiaalirahasto.

NÄYTTÄMÖ-teatterin vuosi alkaa monologivierailulla ja jatkuu kantaesityksillä

NÄYTTÄMÖn kevään ohjelmiston avaa Finlandia-voittaja Juha Hurmeen hillitön johdatus rillumarein kulisseihin ja Pekka Puupää -elokuvien vaihtoehtoiseen todellisuuteen.  Puupää-monologin esittää Aapo Stavén Näyttämöllä 18.–19.1.2019.

Puupään jälkeen 24.1. 2019 NÄYTTÄMÖllä saa kantaesityksensä Sirkus Supiaisen Taikuri-esitys. Taikuri-esityksessä pelataan taikuuden esittämisen perinteen ja muodon pelikentällä, mutta kaikki tapahtuu paljaasti, ilman taikuutta ja opintoja Tylypahkassa. Silti teos tulee huijaamaan jokaisen.  Taikuri näyttäytyy äärimmäisen klassisena taikuusesityksenä, mutta samalla teos tulee yllättämään olemalla kaukana siitä, mitä taikuudelta odotat. Taikuri on itseasiassa kuin suuri taikatemppu, joka onnistuu olemaan samaan aikaan lumoava ja kysymyksiä herättävä kokonaisuus.  Taikuri vie katsojan mukanaan viihdyttävälle matkalle, jossa taikuus on läsnä. Näytökset: 24.–25.1., 14.–16.2.

Vielä tammikuun lopuksi NÄYTTÄMÖllä nähdään toinenkin kantaesitys, kun Kapula Kollektiven sirkustaiteilijat Susanna Liinamaa ja Kalle Lehto sekä muusikko Yrjänä Sauros tuovat lapsille suunnatun nykysirkusta, kerrontaa ja musiikkia yhdistävän Klyyvari -esityksen Joensuuhun 31.1.–2.2.2019.

Helmikuu NÄYTTÄMÖllä käynnistyy Sirkus Supiaisen TOM OF CIRCUS ‘refuge and liberation in art!’ -esityksellä, josta Turun Sanomat kirjoitti 8.3.2018 seuraavasti ‘Sirkus Supiaisen Tom of Circus -esitys on mitä kiinnostavinta nykysirkustaidetta. Se ei asetu valtavirtaisen nykysirkuksen pirtaan vaan pikemmin se kommentoi ja polemisoi joitakin nykysirkuksen ominaisia piirteitä ja asetelmia. Samalla esitys viihdyttää, hauskuuttaa ja ihastuttaa.’ Näytökset: 7.–9.2.,21.–23.2.2019

Sirkus Supiaisen residenssivieraat NÄYTTÄMÖllä keväällä 2019

Kapula kollektive: Klyyvari 14.1.–3.2.2019
Herra Koskinen: Virhe 24.2.–10.3.2019
Salla Hakanpää ja Ainu Palmu sekä työryhmä: Puhe 11.– 31.3.2019
Hanna Moisala & Mira Ravald: Wake up! 15.4.–12.5.2019

Lisätietoa NÄYTTÄMÖstä ja koko kevään julkaistun ohjelmiston löydät täältä: www.teatterinayttamo.fi

Lippuja NÄYTTÄMÖn esityksiin voit ostaa Tiketistä.

Lisätietoa Sirkus Supiaisesta ja kaikesta mitä teemme: www.supiainen.com

(Lähde: Sirkus Supiaisen tiedote 3.1.2019)