Esiintyville taiteilijoille suunnattu TelepART-liikkuvuustuki jatkaa laajenemistaan – uutena maana mukana Ranska

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien myöntämä TelepART on kevyt ja ketterä tuki, jolla edistetään esiintyvien taiteilijoiden kansainvälistä liikkuvuutta ja esiintymismahdollisuuksia. Tuen tavoitteena on luoda lisää kulttuurivaihtoa Suomen ja hankkeessa mukana olevien maiden välille. Tuki laajenee Ranskaan keväällä 2019.

TelepART on ammattimaisesti esiintyville taiteilijoille musiikin, tanssin, teatterin, sirkuksen ja performanssitaiteen aloilla suunnattu liikkuvuustuki. Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien myöntämän tuen piiriin kuuluvat nyt uutena mukaan tulleen Ranskan lisäksi Alankomaat, Belgia, Irlanti, Iso-Britannia, Itävalta, Japani, Kroatia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Romania, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Unkari ja Viro.

TelepART-tukea voidaan myöntää joko suomalaisen esiintyjän esiintymiselle ulkomailla tai ulkomaisen esiintyjän esiintymiselle Suomessa. Tukea voivat hakea yksittäiset esiintyjät, ryhmät, esiintyjien edustajat kuten agentuurit sekä tapahtumajärjestäjät. Tukea myönnetään matka-, majoitus- ja rahtikuluihin, ja se voi kattaa korkeintaan 50% projektin kokonaiskuluista. Suurin myönnettävä tukisumma on 1000 € ja pienin 100 €.

TelepART-haku on auki jatkuvasti, ja päätöksistä ilmoitetaan kahden viikon kuluessa hakulomakkeen jättämisestä. Englanninkieliset hakulomakkeet, hakuohjeet sekä tarkat myöntökriteerit löytyvät osoitteesta www.applytelepart.com.

TelepART-ohjelman käynnisti alunperin Suomen Benelux-instituutti vuonna 2016, tavoitteenaan edistää esiintyvien taiteilijoiden liikkuvuutta Suomen ja Benelux-maiden välillä. Toimivaksi todettu liikkuvuustuki on muutamassa vuodessa laajentunut kattamaan yhteensä seitsemän Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttia ja 18 maata. Vuoden 2018 loppuun mennessä  TelepART-tukea oli myönnetty jo yli 300 esitykselle, joiden yhteenlaskettu yleisömäärä oli yli 60 000 kävijää. Yhteensä tukea on vuodesta 2016 alkaen myönnetty lähes 100 000€.

TelepARTista sanottua:

”The support from TelepART allowed us to bring outstanding performers to the festival and share their art with the public.”
– Josa Kölbel, The Berlin Circus Festival, Saksa

”All grants should be like TelepART!”
– Dan Renwick, TaDaa!-festivaali, Viro

Lataa tästä info-pdf TelepART-tuesta

Hae TelepART-tukea: www.applytelepart.com

(Lähde: Suomen Kulttuuri- ja tiedeinstituuttien tiedote 31.1.2019)