Tanssiteatteri Hurjaruuthin johtajaksi Liisa Korpiniitty

  • Kuva: Uupi Tirronen

Tanssiteatteri Hurjaruuthin teatterinjohtajaksi on valittu tanssitaiteen maisteri, koreografi Liisa Korpiniitty. Korpiniitty tunnetaan taiteilijanimellä Liisa Risu. Tanssiteatteri Hurjaruuthin pitkäaikainen teatterinjohtaja Arja Pettersson jää eläkkeelle ja Korpiniitty aloittaa tehtävässä loppukeväästä 2019.

Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitokselta koreografiksi valmistunut Korpiniitty on työskennellyt laaja-alaisesti tanssin, sirkuksen ja teatterin parissa. Hän on tehnyt lukuisia koreografioita vapaille ryhmille ja useille teattereille, viimeisimpänä Kansallisteatterin Karamazovin veljekset -esitykseen. Hän on myös esiintynyt useissa Hurjaruuthin produktioissa sekä ohjannut kaksi Talvisirkusta. Hän on toiminut myös vierailevana opettajana tanssitaiteen laitoksella.

Tanssiteatteri Hurjaruuth on vuonna 1981 perustettu teatteri, joka toimii Kaapelitehtaalla Helsingissä. Hurjaruuth tuottaa vuosittain kaksi festivaalia, Suomen suurimman nykysirkustuotannon Talvisirkuksen ja muita ensi-iltoja. Teatterin esityksissä vierailee vuosittain yli 34 000 katsojaa.

(Lähde: Tanssiteatteri Hurjaruuthin tiedote 3.12.2018)