Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry:llä on edessään tapahtumarikas vuosi

Hiljaisuuden Vuodenajat: Kaamos 26.1.2019

Tammikuun lopulla järjestetään Hiljaisuuden Vuodenajat monitaiteisen konserttisarjan toinen konsertti Kaamos. Hiljaisuus-festivaalin kävijöille tuttu Särestöniemi toimii monitaiteisen esitys- ja konserttikokonaisuuden näyttämönä talviasussaan. Särestöön rakennettua kokonaistaideteosta ovat luomassa ilma-akrobaatti Saara Ahola, jonglöörit Sakari Männistö ja Peter Åberg (Ruotsi),  äänitaiteilija Agnes Hvizdalek (Itävalta), lyömäsoitintaiteilijat Janne Tuomi ja Mikael Heikkilä sekä äänisuunnittelija Tuomas Skopa. Valosuunnittelusta vastaa Riikka Vuorenmaa ja kokonaisuuden taiteellisina suunnittelijoina toimivat sirkustaiteilija Henna Kaikula ja klarinetisti Lauri Sallinen.

Hiljaisuuden Vuodenajat monitaiteinen konserttisarja on osa samannimistä kulttuurimatkailun kehittämishanketta, joka toteutetaan Suomen kulttuurirahaston tuella yhteistyössä Särestöniemi-museon, Flatlight Creative Housen, House of Laplandin, Levin matkailun, Kittilän elinkeinopalveluiiden – Kideven ja Kittilän kulttuuritoimen kanssa vuosien 2018–2020 aikana. Vuoden 2019 aikana Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry osallistuu aktiivisesti kulttuurimatkailua koskevaan keskusteluun Lapissa erityisesti esittävän taiteen näkökulmasta.

Tutustu Hiljaisuuden Vuodenajat -konsertteihin:
www.facebook.fi/hiljaisuudenvuodenajat
www.hiljaisuusfestivaali.fi/vuodenajat
www.hiljaisuusfestivaali.fi/kaamos-2019

Avoin haku Hiljaisuus-residenssiin

Hiljaisuus-residenssiin voi hakea 15.1.–13.2.2019 välisenä aikana. Tammikuun haussa haetaan ensisijaisesti kesän 2019 residenssijaksoille. Samassa haussa on myös mahdollista hakea vuoden 2020 ja 2021 residenssijaksoja, jos taiteilijalla tai työryhmällä on haaveena pitkäjänteinen työskentely samojen aiheiden tai teemojen parissa. Vuoden 2019 residenssijaksot ajoittuvat aikavälille 17.6.–25.8.2019. Lue lisää hakukäytännöista ja Hiljaisuus-residenssin tiloista: www.hiljaisuusfestivaali.fi/residenssi

Kymmenes Hiljaisuus-festivaali 5.–8.6.2019

Tulevana kesänä Hiljaisuus-festivaali järjestetään jo kymmenennen kerran. Nelipäiväinen festivaali toteutetaan 5.-8.6.2019 Kaukosen kylässä. Kymmenennen festivaalikesän kunniaksi Kaukosessa palataan festivaalin juurille, uutta kokeilevaan taiteelliseen työhön, rauhalliseen olemiseen ja monenlaisiin kohtaamisiin Kaukosen kylän tarjoamissa puitteissa. Festivaalia sävyttää Rovaniemellä samalla viikolla järjestettävä Arctic Arts Summit, jonka jälkikeskusteluja kutsumme käymään Kaukosessa esittävien taiteiden ympäröimänä.

www.hiljaisuusfestivaali.fi

Eurooppalainen yhteistyö

Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry ja etenkin Hiljaisuus-festivaali ovat ovat mukana Luova Eurooppa -rahoitteisessa pienten ja keskisuurten musiikkifestivaalien yhteistyöhankkeessa Festivallinks. Hanke alkoi aloituskonferenssilla ja showcase-tapahtumalla Budapestissa lokauun alussa 2018. Varsinaiset hanketoiminnoit, taiteilijavaihdot, tuotannollisen osaamisen jakaminen ja yleisötutkimus, toteutetaan vuosien 2019–2020 aikana. Hiljaisuus-festivaalin lisäksi mukana on festivaaleja Hollannista, Gran Canarialta, Korsikalta ja Bulgariasta. www.hiljaisuusfestivaali.fi/festivallinks

Pohjoinen yhteistyö – Northern Network for Performing Arts

Hiljaisuuden koordinoima Northern Network for Performing Arts -verkosto toimii aktiivisesti alkavana vuonna. Vuoden 2018 syksyllä etsittiin 2019 lokakuussa ensi-iltansa saavaan uuteen monitaiteiseen teokseen taiteilijoita avoimella haulla. Northern Creation -projektiin tuli 68 hakemusta. Valinnat julkistetaan heti vuoden 2019 alussa. Verkoston tapahtumiin voi osallistua seuraavan kerran 30.4.2019 Tromssassa, kun Northern Platform #3 toteutetaan  osana Vårscenefest -esittävän taiteen festivaalia. Northern Platform #4 toteutetaan osana Hiljaisuus-festivaalia jakaantuen koko festivaaliajalle 5.-8.6.2019.

www.hiljaisuusfestivaali.fi/northernnetwork

Virittäydy tunnelmaan Hiljaisuuden Vuodenajat konserttisarjan videon avulla:

(Lähde: Hiljaisuus-festivaalin tiedote 21.12.2019)