Sirkus Fokuksen toinen vuosi käynnistyy

  • Sirkus Fokuksen ohjaajat Antti Kervinen ja Lida Kuusisto hankkeen tirehtöörin Kaisa Kortesojan kanssa Kuva: Markus Perko/ Studio-Monsteriluola
  • Kuva: Markus Perko/ Studio-Monsteriluola
  • Kuva: Markus Perko/ Studio-Monsteriluola

Sirkus Fokus on Tampereen A-Kilta ry:n kolmivuotinen (2018–2020) kehittämishanke, jonka tähtäimessä ovat sirkuksen toimintamallien tuominen ja juurruttaminen Tampereen A-Killan olemassa olevaan yhteisöön sekä ennaltaehkäisevä ja omaisia tukeva toiminta. Sirkus Fokus painottaa toiminnassaan päihteettömyyttä ja yhteisöllisyyttä. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Ensimmäisen vuoden aikana Sirkus Fokus on tavoittanut erilaisten projektien myötä yhteensä 3500 ihmistä (sisältäen esiintymiset, työpajat sekä jalkautuvan työn). Ensimmäisenä vuonna on keskitytty erityisesti hankkeesta tiedottamiseen erilaisille yhteistyökumppaneille ja järjestöille. Lisäksi merkittävässä roolissa on ollut toimintakentän kartoittaminen ja oman toiminnan suunnittelu.

Vuoden tiedonkeruun seurauksena Sirkus Fokus aloittaa vuonna 2019 kaksi viikottaista sirkusryhmää sekä jatkaa syksyllä 2018 aloitettua Sirkuskahvilatoimintaa. Lisäksi luvassa on lyhyempiä opetuskokonaisuuksia erilaisten yhteistyötoimijoiden kanssa.

Hankkeen kakkosvuoden aikana keskitytään myös erityisesti kouluttautumiseen ja verkostoitumiseen muiden sosiaalisen sirkuksen toimijoiden kanssa. Toivottavasti nähdään kuluvan vuoden aikana!

Lue lisää verkkosivuiltamme www.sirkusfokus.fi

(Lähde: Sirkus Fokuksen tiedote 20.12.2018)