Sirkuksen tiedotuskeskus kerää tietoa yksityisistä sirkuskokoelmista

  • Selvitystyö alkoi Markku Aulangon luona kokoontuneesta Sirkusfoorumista. Kuvassa Hanna kirjoittaa muistiin
  • Markku Aulanko esittelee kokoelmassaan olevaa Pepita-norsun numerotaulua Sirkusfoorumissa. Kuva: Hanna Kivelä
  • Hanna Kivelä ja Teatterimuseon arkistonhoitaja Eeva Mustonen tutustuvat Björn Gammalsin kokoelmaan. Kuva: Sanna Brander/ Teatterimuseo
  • Björn "Henrico" Gammals näyttää kokoelmansa julisteita. Kuva: Hanna Kivelä

Yksityiset kokoelmat ovat merkittäviä tiedonlähteitä suomalaiseen sirkushistoriaan. Sirkuksen tiedotuskeskus tekee parhaillaan selvitystä sirkusaiheisista yksityiskokoelmista, jotta meillä olisi alustavaa tietoa kokoelmien sisällöstä siitä vaiheessa, kun jokin ammatillinen muistiorganisaatio ottaa vastuulleen sirkuksen historian tallentamisen. Tarkoituksena on kerätä tietoa yksityisten kokoelmien sisällöstä ja tutustua lähemmin muutamaan niistä museoalan näkökulmasta.

Teemme hanketta yhteistyössä Teatterimuseon kanssa. Selvitystyön tekee taidehistorian ja museologian kandidaatti Hanna Kivelä  loppuvuonna 2018 ja tammikuussa 2019. Tiedotuskeskus on saanut hankkeeseen apurahan Museovirastolta.

Jos sinulla on suomalaiseen sirkukseen liittyvä kokoelma, josta haluat kertoa meille, ota yhteyttä Hanna Kivelään sähköpostilla . Lisätietoa hankkeesta voit kysyä myös Sirkuksen tiedotuskeskuksen tiedottaja Johanna Mäkelältä:  050 464 3203.