Circus Ruska Festival Tampereella 15.–16.2.2019

  • Portmanteau Kuva: Luis Sartori do Vale
  • Matias Salmenaho: Röllishow
  • JAY GILLIGAN: MELODIC OBJECTS
  • Makeshift Company: Insomniac's Fable. Kuva: Ville Saarikoski.
  • Kaaos Kaamos: Babel Glöm

Circus Ruska Festival uudistuu, palaa takaisin juurilleen ja ennen kaikkea tuo jälleen mahtavia esityksiä Tampereen talveen! 14. Circus Ruska Festivaali järjestetään neljän kesävuoden jälkeen jälleen alkuvuodesta 15.–16.2.2019.

Ruska Festivaalin ohjelmisto on tiivis paketti kotimaisia ja kansainvälisiä huippuartisteja ja ryhmiä. Luvassa on huikeaa akrobatiaa, nerokasta jongleerausta, herkkiä tunteita ja vahvaa visuaalisuutta. Uudistunut Ruska tapahtuu Hiedanrannan kulttuuritila Kuivaamossa, jossa on mahtavat puitteet monipuolisille esityksille, kuin myös yhteiselle seurustelulle!

OHJELMA

Pe 15.2. Klo 18:00 LUIS SARTORI DO VALE & MIRA RAVALD: PORTMANTEAU

Portmanteau on monitaiteellinen esitys, joka yhdistää hurmaavasti sirkusta, tanssia, livemusiikkia ja visuaalisuutta. Teos tuo näyttämölle jonglöörikuvataiteilijan, (nuoralla)tanssijan, muusikon, valosuunnittelijan sekä kasan vanhoja piirtoheittimiä. Esityshetkessä piirtoheittimillä toteutetut kuvat heijastuvat tilaan ja kehoihin teoksessa, joka tutkii yhteyden, vuorovaikutuksen ja muutoksen teemoja kontrabasson lämpimien sävelten säestämänä.

Pe 15.2. Klo 20:00 MATIAS SALMENAHO: RÖLLISHOW

Jokainen on oman elämänsä Rölli. Tämä esitys kumpuaa halusta näyttää maailmalle, että pienikin voi olla suurta ja mahtavaa. Röllishow on suunniteltu esitettäväksi ladoissa ja aitoissa mutta tällä kertaa se pääsee valloittamaan Tampereen suuret lavat. Luvassa musiikkia, sirkusta ja monta yllätystä.

La 16.2. Klo 14:00 JAY GILLIGAN: MELODIC OBJECTS

”Jongleeraus on sarja tapahtumia: heittoja ja kiinniottoja, jotka tapahtuvat sidoksissa aikaan. Samalla tavalla myös musiikki on sarja tapahtumia säveliä, jotka piirtyvät ajan jatkuvuuteen. Musiikissa tätä suhdetta ajan ja tapahtuman välillä kutsutaan rytmiksi. Sama termi rytmi pätee kyseiseen suhteeseen myös jongleerauksessa.”

La 16.2. Klo 16:00 MAKESHIFT COMPANY: INSOMNIAC’S FABLE

Insomniac’s Fable on sanaton tarina, joka yhdistää sirkusta, tanssia ja kuvataidetta. Lavalla nähdään sirkustaiteilija Sakari Männistö, tanssija Emma Lister sekä puupiirroksia, jotka cornwallilainen grafiikkapaja Ravenstongue on tehnyt tilaustyönä tätä esitystä varten. Insomniac’s Fable on intiimi teatteriteos, joka tutkii todellisuuden luonnetta, unia sekä rakkauden ja pakkomielteen välistä suhdetta.

La 16.2. Klo 18:00 KAAOS KAAMOS: BABEL, GLÖM

Tämä kuuden hengen ryhmä on yhteiskunta mikrokoossa tai yksi elävä organismi. Ryhmä nostaa, heittää, hyppää, pomppaa, kiipeää, tippuu. Joskus he tosiaan putoavat; toisinaan tarkoituksella, toisinaan vahingossa, mutta kaikesta huolimatta he tukevat ja luottavat toisiinsa tilanteessa kuin tilanteessa. Kuutta kieltä puhutaan ja akrobatiasta tulee seitsemäs.

La 16.2. Klo 20:00 LUX ROYAL

Lux Royal on totisen hauska ja yllättävän erikoinen performanssi. Sitä ei voi laittaa lokeroon vaan se luo uudenlaisen esitystyylin, joka yllättää joka kerta sekä yleisön että esiintyjät. Mukana myös yllätysesiintyjä kaukaa ulkomailta. Lux- esitysryppään kolmas osa saa ensi-iltansa Circus Ruska Festivaaleilla.

Liput: https://holvi.com/shop/3sx09N/section/circus-ruska-festival-2019/

Lisätietoja: www.circusruska.com