Taideyliopiston avoimessa yliopistossa opetusta myös työelämätaidoissa

Taideyliopiston avoimen yliopiston kevätlukukauden tarjonnassa mm. taiteilijan työ ja tulevaisuus, nykyesitykset ja kritiikki sekä luovan alan yrittäjyys.

Kevätlukukauden 2019 opetustarjonta on nyt julkaistu verkkosivuilla kurssikalenterissa osoitteessa avoinkampus.uniarts.fi/kurssit. Kurssikalenterin tarjontaa voi selata koulutusalan tai oppiaineen avulla. Hakutoiminnolla voi hakea opetusta esimerkiksi kurssin nimellä.

Ilmoittautuminen suurimpaan osaan kevätlukukauden opetuksesta tapahtuu 28.11.–13.12.2018. Ilmoittautuminen avoimen yliopiston järjestämään opetukseen jatkuu 17.12.2018 saakka. Kurssikuvaukset, ilmoittautumisajat ja ilmoittautumislomakkeet eri alojen opetukseen löytyvät kurssikalenterista.

Poimintoja avoimen yliopiston opetustarjonnasta:

Teatteri ja tanssi

Teatterinjohtaminen, 5 op
Kurkistuksia näyttelijäntaiteeseen 1, 1 op
Kurkistuksia näyttelijäntaiteeseen 2, 1 op
Nykyesitykset ja kritiikki, 2-6 op
Performative Wellbeing, 3 op

Työelämätaidot

Luova yrittäjä 2, 5 op
Taiteilijan työ ja tulevaisuus 1 – muuttuva työelämä, 1 op

Lisäksi avoimen yliopiston opiskelijoille on varattu paikkoja Sibelius-Akatemian ja Kuvataideakatemian tutkintokoulutuksen kursseille (= integroitu opetus). Tarjolla on mm. kuvataiteen teoriaopetusta, musiikin historiaa, soittimenrakennuksen ja huollon lyhytkursseja eri alojen taideopiskelijoille. Kaikki kurssit löydät kurssikalenteristamme.

Taideyliopisto avaa avoimen yliopiston väylän tutkinto-opintoihin

Taideyliopisto avaa Arts management -maisteriopintoihin avoimen yliopiston väylän. Kevään 2019 haussa avoimen yliopiston taidehallinnon tai kulttuuriyrittäjyyden opintokokonaisuuden suorittaneet hakijat etenevät suoraan haun toiseen vaiheeseen.

Kevään 2021 haussa tulee olemaan suora avoimen yliopiston väylä, jolloin erikseen määritellyillä avoimen yliopiston opinnoilla on mahdollista edetä suoraan Arts management -maisteriohjelmaan tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta. Tästä tiedotamme myöhemmin lisää. Tarkempia tietoja avoimen yliopiston väylästä.

Lisätietoa:

www.uniarts.fi/avoinkampus

(Lähde: Taideyliopiston avoimen kampuksen tiedote 29.11.2018)