Suomalaisia sirkusammattilaisia Cinars-messuilla Montréalissa 12.–17.11.2018

Sirkuksen tiedotuskeskus järjestää verkottumismatkan sirkusalan toimijoille Montréaliin esittävien taiteiden Cinars-messuille 12.–17.11.2018. Cinars-biennaalin ja messujen ohella vieraillaan La Tohu -sirkuskeskuksessa, Cirque du Soleilin tiloissa, Montrealin kansallisessa sirkuskoulussa, Les 7 Doigts -ryhmän uudessa sirkuskeskuksessa sekä Place des Arts -kulttuurikeskuksessa.

Matkan ohjelmassa on myös suomalaisen tanssin ja sirkuksen verkottumistilaisuus, joka toteutuu yhteistyössä Tanssin tiedotuskeskuksen, Suomen Ottawan ja Washingtonin suurlähetystöjen sekä New Yorkin pääkonsulaatin kanssa sekä yhteispohjoismainen iltatilaisuus, joka järjestetään yhdessä pohjoismaisten kumppanien Svenska Kulturrådetin, PAHN Performing Arts Hub Norwayn ja Danish Agency for Culture and Palaces’n sekä pohjoismaisten lähetystöjen kanssa.

Sirkuksen tiedotuskeskus esittelee Cinarsissa suomalaista sirkusta yhteispohjoismaisella messuosastolla. Subcase-tapahtuma järjestää myös suomalaisten, ruotsalaisten ja kanadalaisten sirkusteosten pitsaustilaisuuden, jossa suomalaisryhmistä ovat mukana Agit-Cirk, Duo Kate & Pasi sekä Circus I Love You.

Sirkuksen tiedotuskeskuksen järjestämälle verkottumismatkalle osallistuvat Inna Huttunen (Recover Laboratory), Sade Kamppila (Circus I Love You), Jenni Lehtinen (Agit-Cirk), Pasi Nousiainen (Duo Kate & Pasi), Joonas Martikainen (Piste Kollektiivi, Hiljaisuus-festivaali) ja Inka Pehkonen (Sisus). Subcase-tapahtuman, La Tohun ja Sirkuksen tiedotuskeskuksen  yhteisen “Crossing Missions for Young Presenters in Circus Arts” -hankkeen kautta verkottumismatkaan osallistuvat myös Selene Abonce Muhonen ja Anni Leino. Sirkuksen tiedotuskeskuksesta Montrealiin lähtevät kansainvälisten asioiden päällikkö Lotta Nevalainen ja toiminnanjohtaja Lotta Vaulo. Tanssin tiedotuskeskus on mukana messuyhteistyössä ja tuo tanssin ammattilaisia Montrealiin.

Cinarsiin saapuu noin 1500 osallistujaa 40 maasta ja sen showcasessa ja Off-Cinars-ohjelmistossa nähdään 170 esitystä. Cinarsin virallisessa ohjelmistossa nähdään Circo Aereon teos The Pianist. Lisätietoa Cinars-biennaalista: www.cinars.org/en/biennale.

Tiedustelut Kansainvälisten asioiden päällikkö Lotta Nevalainen