Sirkus Supiaisen ensi-ilta ja muuta NÄYTTÄMÖn toimintaa

Ensi-illassa SIRKÜS – Esitys rapistuneissa sirkusväreissä

Sirkus Supiainen päättää circus250 -juhlavuoden kunnioittaen sirkuksen historiaa ja taivalta Joensuun NÄYTTÄMÖllä ensi-iltansa 29.11.2018 saaneella SIRKÜS-teoksellaan.

Rauli Katajavuoren, Miika Nuutisen ja Teemu Riihelän esittämä SIRKÜS on hauska ja yllättävä kaikenikäisille katsojille sopiva lämminhenkinen sirkusparodia, joka elää ja hengittää menneisyyden sirkusromantiikkaa. Esitys tarkastelee sirkushistoriaan kuin menneisyyden sirkusvaunun rikkinäisestä ikkunasta.

Esityksen esiintyjät muuttavat roolihahmojaan numerosta toiseen, näyttämölle saapuu niin pöyhkeää ranskalaista baskeripäätä kuin kurimuksessa kärsivää sirkuseläintä, ja nähdään esityksessä huima Washington trapetsi -numerokin. Ironisen ivallinen, mutta kuitenkin lempeä ja herkkä SIRKÜS -esitys iskee silmää yleisölle, koko estetisoiva sirkustaide ja romantisoitu sirkuskuvasto päätyvät näyttämölle koko totuudessaan. Eikä ketään varmasti häiritse, vaikka vatsastapuhuja ei ole kovin hauska, temput eivät aina onnistu, tirehtööri on ylidramaattinen ja orkesteri soittaa vähän sinne päin. Mutta se kaikki kuuluu sirkukseen: mennyt loisto ja jäntevä nuoruus. Sama artisti esiintyy monella nimellä, myy ennen esityksen alkua ylihintaista popcornia – taiteilijat venyvät kaikkeen.  Ja kaikessa on vähän huijauksen makua, kuten sirkuksessa kuuluu ollakin! Mutta kaikki esityksessä on kuitenkin totta, kaikki sirkus tapahtuu oikeasti siinä katsojien silmien edessä – ei ruudussa, ei virtuaalisesti. Keilat lentävät, piiska napsuu, trapetsi keinuu ja haju tarttuu nenään. Ja kuten K.S. Stanislawskikin sanoi ’Sirküs – sirkus on paras paikka maailmassa’.

SIRKÜS Esitys rapistuneissa sirkusväreissä  29.11.–22.12. NÄYTTÄMÖ, Joensuu

Grupo 3 vierailee NÄYTTÄMÖLLÄ

NÄYTTÄMÖn itsenäisyyspäivää 6.12.2018 värittää Grupo 3:n vierailu Oliko-esityksellään. Aapo Stavénin ohjaama ja Aaro Kontion yhdessä Lassi Talasmon kanssa esittämä Oliko käsittelee muistia ja muistamista. Muistoja ja muistin ongelmia. Teema ei ole sidottu aikaan, paikkaan tai tiettyyn kulttuuriympäristöön, vaan jokainen katsoja voi löytää teoksesta oman samaistumispintansa. Sanaton visuaalinen kerronta johdattaa katsojat matkalle mieleen.

Grupo 3: Oliko (vierailu) 6.12. klo 19 NÄYTTÄMÖ, Joensuu

Kutsu pikkujouluihin 8.12.

Sirkus Supiainen kutsuu teidät Sirkus Supiaisen ohjelmallisiin pikkujouluihin 8.12.2018 klo 19 alkaen. Pikkujoulujen ohjelmassa on luvassa sirkusta ja musiikkia mm. seuraavilta esiintyjiltä: Jani Suihkonen, Kieloradio, Rauli Katajavuori. Lisäksi Sirkus Supiainen tarjoilee pientä naposteltavaa ja popkornia.

Kevään 2019 toimintaa

NÄYTTÄMÖn tulevan kevään residenssivieraat ja vierailuesitykset ja muu ohjelmisto julkaistaan pian! Lisätietoa ja NÄYTTÄMÖstä löydät täältä: teatterinayttamo.fi

Sirkus Supiaisen sirkuskoulun ilmoittautuminen kevään 2019 ryhmiin on nyt auki. Sirkus Supiaisen sirkuskoulu toimii Joensuussa avatussa NÄYTTÄMÖ-salissa Ote–Kiipeilykeskuksen yhteydessä osoitteessa Pilkontie 7, Joensuu. Sirkuskoulusta voit lukea lisää täällä: supiainen.com/projektit/sirkuskoulu

Lisää tietoa toiminnastamme Sirkus Supiaisen sivuilla!

(Lähde: Sirkus Supiaisen tiedote 30.11.2018)