NouNous tulee, oletko valmis?

  • Blueshift. Credits: Anonymous
  • Frida Odden Brinkmann: 1 1/2. Kuva: Andreas Bergmann
  • Receptionists Kuva: Bambú
  • Trygve Wakenshaw & Barnie Duncan: DifferentParty. Kuva: Sarah Walker
  • Kallo Collective: MovingStationery. Kuva: Joe Kolbow
  • Poyo Rojo. Kuva: Ishka Michocka

Kallo Collectiven järjestämä NouNous Festival tuo fyysisen teatterin kotimaista ja kansainvälistä parhaimmistoa Helsingin Suvilahteen 4.–9.12.2019. Toista kertaa Cirkossa järjestettävän festivaalin valmistelut ovat hyvässä vauhdissa. Kuuden päivän kestoinen fyysisen komedian juhla tulee olemaan oivallinen piristysruiske vuoden pimeimpään ajankohtaan.

Tapahtuma on herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisesti ja muutamia vieraita Saksasta, Englannista ja Belgiasta on tulossa seuraamaan festivaalia. Olethan sinäkin mukana rennossa tunnelmassa! Kannattaa tarttua tarjoukseen festivaalin sarjalipusta, joka sisältää neljä vapaavalintaista esitystä (paitsi Un Poyo Rojo). Sarjalipun voit käyttää haluamallasi tavalla eikä se ole henkilökohtainen, joten voit jakaa liput vaikka kavereidesi kanssa.

Esiintyjät Argentiinasta, Norjasta ja Uudesta-Seelannista täydentävät kotimaista ohjelmistoa ja kuusi eri tuotantoa tarjoavat meille lähes viikon ajan jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain sinistä. Ohjelmiston aloittava Blueshift pureutuu yksinäisyyden ja identiteetin teemoihin. Samaa tematiikkaa jatkaa norjalaisen Frida Odden Brinkmannin luoma Anterohahmo. Odden Brinkmann yhdistää teoksessaan 1 1/2 omaleimaisella tavalla nukketeatteria ja jongleerausta. Täydellisestä asiakaspalvelusta saamme nauttia Kristiina Tammisalon ja Inga Björnin seurassa Receptionists-esityksessä, joka on spinoff Kallo Collectiven teoksesta Chameleon. Luvassa on hyvän vaikutelman ytimekästä ylläpitoa vahvan fyysisyyden ja klovnerian yhdistelmällä.

Viime vuoden NouNous-festivaalilla uusiseelantilainen Trygve Wakenshaw valloitti suomalaisten sydämet. Nyt Different Party tuo Trygven maanmiehensä Barnie Duncanin kanssa Suomeen ja kehutun kaksikon absurditeetille ei voi muuta kuin nauraa. Thom Moncktonin ylistetty sooloteos Moving Stationery palaa ohjelmistoon ja se nähdään festivaalilla vain kerran. Sokerina pohjalla NouNous-festivaali tarjoaa argentiinalaiskaksikko Poyo Rojon ainutlaatuista machokukkoilun parodiaa, akrobatiaa ja tanssipainia.

Ohjelmiston aikataulu- ja lipputiedot löytyvät sivulta kallocollective.com/nounous2018.

(Kallo Collectiven tiedote 6.11.2018)