Lumo Companyssa valmistellaan uutta teosta

  • Scream before you fall. Photo: Mikko Pirinen
  • Kuva: Mikko Pirinen.

Lumo Companyn jäsen Sini Napari ja sirkustaiteilija Kanerva Keskinen työstävät ”Kiljaise ennen kuin tipahtaa” -teosta, joka yhdistää tiukkaa nuoraa ja rengasjongleerausta. Kyseessä on noin 45 minuutin teos, joka saa ensi-iltansa vuoden 2019 lopulla.

Nuorallatanssija ja jonglööri etsivät uusia tapoja yhdistää lajiensa sirkustekniikkaa. Esiintyjien tavoitteena on luoda yhdessä uutta materiaalia, joka hyödyntää molempien lajiosaamista sekä haastaa heidät hyppäämään toistensa tossuihin. Esityksessä jongleerausrenkaat pyörivät ohuella vaijerilla nuorallatanssijan tasapainoillessa sen päällä ja ilmassa lentävät renkaat pujottelevat vaijerilla tanssivien jalkojen lomassa. Positiivinen esitys pohjautuu visuaalisuuteen, näyttävään lajeja yhdistävään sirkustekniikkaan ja kahden yksilön väliseen kisailuun.

Teoksen residenssityöskentely on aloitettu kesällä 2018 Salpauksen sirkuskeskuksen ja Taidekoulu Estradin tiloissa. Kahden viikon residenssissä lokakuussa Taidekoulu Estradilla esiintyjät keskittyivät uuden materiaalisen luomiseen sekä teoksen kokonaiskuvan rakentamiseen. Residenssin päätteeksi he esittivät teoksesta noin 15 minuutin pienimuotoisen demon. Teosta työstetään useassa residenssissä ennen vuoden 2019 ensi-iltaa.

Kiljaise ennen kuin tipahtaa toteutetaan Lumo Companyn ja Passiilin yhteistyönä. Teosta ovat tukeneet Samuel Huberin taidesäätiö, Taiteen edistämiskeskus sekä Alfred Kordelinin säätiö.

Katso Kiljaise ennen kuin tipahtaa -trailer!

Video: Mikko Pirinen

(Lähde: Lumo Companyn tiedote 5.11.2018)