SUBCASE – Subtopia Circus Fair 2019 ja CirkusMania-festivaali

Nykysirkuskatselmus Subcase järjestetään 11.–15.2.2019 Subtopiassa Tukholman lähistöllä.  Subcase on nykysirkuksen showcase-tapahtuma ja tapaamispaikka pohjoismaisille taiteilijoille sekä kansainvälisten festivaalien ja esitystalojen edustajille.

Tämän vuoden tapahtumaan saapui 60 hakemusta ja pohjoismaalais–balttialainen raati on valinnut niistä ohjelmistoon 9 kokopitkää esitystä, 4 work-in-progress -esitystä ja 14 projektia pitsattaviksi. Tapahtuman ohjelmistossa on myös seminaareja, iltatilaisuuksia, valokuvanäyttely ja messuosasto, jolla sirkusryhmät ja -organisaatiot voivat esitellä toimintaansa.  Tapahtuman aikataulu on julkaistu Subcasen sivuilla.

Rekisteröinti Subcasen osallistujille on avoinna täällä. Kysymyksiä rekisteröintiin liittyen voi esittää osoitteessa:

Subcase-tapahtuman yhteydessä Subtopia järjestää myös CirkusMania -festivaalin 11.–16.2.2018. CirkusManiassa nähdään yhdeksän sirkusteosta kahdeksalla näyttämöllä Tukholman alueella. Ohjelmistoon voit tutustua festivaalin sivustolla.

Subcase 2019

Kokopitkät esitykset

Cirkus Xanti: As a Tiger in the Jungle
Kapsel: Blick
Don Gnu: Human in Balance
M.P.A.C: Hairy Tales
Race Horse Company: Urbotek
Henrik & Louise: Two/Två
Faux: Faux Pas
Tractor Circus: Tractor Circus Project
Company Soon: Gregarious

Work-in-progress esitykset

JayPeeZee: The MixRace MixTape
Hyphae: Plast
WHS/Kalle Nio: The Green
The Nordic Council: Three Men from the North

Pitsaukset kantaesitetyistä teoksista

Claire Parsons Co: Signals
Ilona Jäntti & Aino Venna: Yablochov Candle
Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer: Engel
Nycirkuskompagniet Cikaros: The Balance
Duo Homeles Moreles: Liquorice and Lemons
Kompani Giraff: Tråkmånsafton
Oddman Productions: Incrompehnesibel

Pitsaukset tulevista teoksista

Svalbard Company: Svalhalla
Salla Hakanpää: Funis
Recover Laboratory: One Night Only Multi Art Labyrinth
Hringleikur Circus Company: Isolation Nation
Sisus: Plusplus
Dynamo Workspace: Nycirkus på Nordisk Vand
Soloneviena: Harry the 3rd

Subcase 2019 -tapahtuman kuratointiin osallistuvat: Subtopia (SWE), Cirko Center for New Circus (FIN), KIT Copenhagen International Theatre (DK), JONK! Performing Arts (SWE) Passage Festival (DEN), Nycirkus Öst (SWE), New Circus Weekend (LIT) and Re Riga Festival (LAT).

Subcase -tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat myös: The Swedish Arts Council/Kulturrådet, Nordic Culture Point, Swedish Institute, CircusInfo Finland, Dieselverkstaden, CINARS and The City of Botkyrka.

(Subcase-tapahtuman tiedote 11.10.2018)