Sisuksen kesä oli täynnä Moshia ja Splittia

  • Sisus: Mosh Split. Kuva: David Mulholland
  • Sisus. Kuva: Tina Peißker
  • Kuva: Selene Abonce Muhonen

Sisuksen kesäkiertue 2018 päättyi syyskuun puolivälissä Saksan Jenassa uudella Composé-festivaalilla. Kolmen kuukauden aikana Mosh Split nähtiin 28 kertaa yhdeksällä eri festivaalilla ja kuudessa eri maassa: Suomessa, Englannissa, Saksassa, Puolassa, Ruotsissa ja Alankomaissa. (Ei niin) uskollinen pakettiautomme matkasi yhteensä yli 10 tuhannen kilometrin matkan. Kiertue oli antoisa ja monipuolinen. Esiinnyimme niin pienille yleisöille, esim. Porvoon lähiössä, kuin myös monituhatpäiselle yleisölle Puolan Lublinissa. Kaikkialla esitys otettiin vastaan hyvin ja huumori puri niin britteihin, kuin lappalaisiinkin.

Kesäkiertueen tekemisessä mukana olivat festivaalit ja tapahtumajärjestäjät: KulttuuriKolari, Tall Ships Races Festival Sunderland, Autostadt Summer Festival- Cirque Nouveau, Carnaval Sztukmistrzow Festival, Tatsi ry, Cirkus Slottet Nycirkusfestival, Spoffin Street Arts Festival, Performance Paderborn ja Composé Festival. Kiertueen aloitimme Agri-sirkuksen residenssissä Rehndalin kotieläinpuistosta. Kiertuetta rahoittivat Samuel Huberin rahasto, Suomen Lontoon instituutti ja Suomen Benelux-instituutti.

Kesän kiertue on nyt kierretty ja Mosh Splittiin palataan taas ensi keväänä, kun luvassa on vieläkin pitempi kesäkiertue. Sisuksen syyskuulumisia kannattaa seurata Facebookista! Jotain uuttakin on mahdollisesti tulossa.

Lisätietoa Sisuksesta: www.sisus.net