Sirkus Supiaisen uutisia

  • Hands Some Feet. Kuvassa Liisa Näykki ja Jeromy Zwick. Kuva: Tilman Pfäfflin
  • Sirkus Supiainen: Yhden miehen sirkus. Kuvassa Miika Nuutinen.
  • Sirkus Supiainen: [Heresy] Kuva: Sirkus Supiainen.

Sirkus Supiainen avasi syyskuun alussa oman NÄYTTÄMÖ-vierailuteatterin esittäville taiteille. Joensuu sai uuden teatterin, jonka toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin.

NÄYTTÄMÖn lokakuun avaa Hands Some Feet -esitys, jonka työryhmä on ensimmäinen Supiaisen täysin uudistuneessa residenssissä työskentelevä ryhmä. Hands Some Feet nähdään NÄYTTÄMÖ-teatterissa kolmen näytöksen verran torstaista lauantaihin 4.–6.10.2018.

Tämän jälkeen NÄYTTÄMÖllä nähdään Miika Nuutisen Yhden Miehen Sirkus 11.–12.10.2018. Esitys koostuu monipuolisesta jongleerauksesta ja tasapainoilusta. Miika Nuutinen ottaa myös yleisön osaksi esitystä kohteliaasti keskustellen ja esityksen aikana useampi henkilö pääsee iästä riippumatta osallistumaan ja kurkistamaan sirkustaiteen saloihin.

Vielä lokakuun lopuksi NÄYTTÄMÖllä toteutuu Laura Sariolan sooloteos Robot loves -esityksen kantaesitys 25.–27.10.2018. Robot loves -esitys on yhdistelmä kineettistä teatteria ja modernia esine- ja nukketeatteria. Esityksessä hyödynnetään liikkuvaa lavastusta ja kauko-ohjattuja esiintyjiä. Robot loves on interaktiivinen kokemus, jossa katsojat pääsevät osallistumaan esityksen tapahtumiin. Esityksen toteutus yhdistää taiteen, tutkimuksen ja tekniikan. Robot Loves jatkaa Laura Sariolan keinotekoisten esiintyjien ja liikkuvan ja osallistuvan lavastuksen tutkimusta. Keinotekoiset esiintyjät on rakennettu hyödyntämällä erilaisia nukenrakennustekniikoita, radio-ohjattavien laitteiden tekniikkaa, pienelektroniikkaa sekä circuit bendingiä. Robot loves -esitys on yllätyksellinen taidekokemus. Katsojien ei tarvitse istua hiljaa paikoillaan, he saavat osallistua tapahtumien kulkuun kommentoimalla, äänestämällä ja tekemällä valintoja, jotka määrittävät esityksen tulevia tapahtumia.

Marraskuun aluksi NÄYTTÄMÖllä nähdään Sirkus Supiaisen vuonna 2013 kantaesittämä [heresy] -teos 1.–10.11.2018. Sen edellinen näytös Pietarissa sai noin kuusisatapäisen yleisön osoittamaan kiitoksia seisaltaan. Nyt nähdään miten Suomalainen yleisö ottaa teoksen vastaan.

Lisätietoa ja NÄYTTÄMÖn syyskauden ohjelmiston löydät sivulta teatterinayttamo.fi.

Joensuussa tapahtuvan toiminnan lisäksi Sirkus Supiaisen toiminnanjohtaja Rauli Katajavuori esiintyy Tohuwabohu -jongleerausfestivaalilla Hallessa 6.10.2018. Sakasasta hän matkaa Sirkuksen tiedotuskeskuksen tukemana PAMS-messuille Koreaan. Korean messujen jälkeen Rauli jatkaa matkaansa vielä esiintymään Kiinan Shaoxingiin. Shaoxingissa hän osallistuu ensimmäisiin ’International Diabolo Invitational Tournament & IDA International Diabolo Championship’kilpailuihin 19.10. ja edustaa Suomea soolollaan hallitsevana diabolojongleerauksen Suomen mestarina.

(Lähde: Sirkus Supiaisen tiedote 29.9.2018)