Sirkus Magenta: Stadin musta sirkus hurmasi liki 400 katsojaa

Katso videokooste Sirkus Magentan kehitysvammaisten projektista!

Sirkus Magenta ohjasi keväällä 2018 sirkus- ja teatteriryhmää, jolle esiintyjät antoivat nimen Stadin musta sirkus. Osallistujat olivat kehitysvammaisia ja autismin kirjoon kuuluvia aikuisia, jotka tulivat mukaan avoimen haun kautta. Osalla oli esiintymistaustaa esimerkiksi Tunneteatterista, osalla ei ollut laisinkaan kokemusta sirkuksesta tai teatterista. Ryhmän hulvattoman Lumicit! #mutsiragee -esityksen kävi katsomassa Opistotalolla liki 400 katsojaa.

Projektin tavoitteena oli lisätä kehitysvammaisten osallisuutta taiteen kentällä sekä tehdä heidän tekemäänsä esittävää taidetta näkyväksi. Toiminnassa kiinnitettiin erityistä huomiota saavutettavuuteen niin sirkusohjauksessa kuin viestinnässäkin.

Teemu Kyytisen toteuttamalla videolla pääset seuraamaan tunnelmia projektin varrelta.

Myös Helsingin Sanomat teki jutun Stadin mustasta sirkuksesta.

Sirkus Magentan kumppaneita projektissa olivat Kehitysvammatuki 57 ry, Helsingin kaupunki (Kinaporin monipuolinen palvelukeskus, Opistotalo) ja Cirko – Uuden sirkuksen keskus. Projektin mahdollisti Taiteen edistämiskeskus.

(Sirkus Magentan tiedote 1.10.2018)