Cirkon syksyn uutisia

What The Cirk? & Taiteellisen Ajattelun Akatemia

What the Cirk? on Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen ohjelmakokonaisuus, joka toteutuu samaan aikaan Baltic Circlen kanssa. Vuonna 2016 alkanut yhteistyö raottaa teatterin ja nykysirkuksen väliverhoa ja tuo yhteen esittävien taiteiden tekijöitä molempien parista. Tänä vuonna What the Cirk? toteutuu Taiteellisen Ajattelun Akatemian sekä perjantain festivaaliklubin muodossa.

Taiteellisen Ajattelun Akatemia

Taiteellisen Ajattelun Akatemia tähtää dramaturgisen ja kriittisen ajattelun kehittämiseen. Se kutsuu esittävien taiteiden tekijöitä jakamaan ajatuksia ja oppimaan toisiltaan. Akatemia pitää sisällään Taideyliopiston Avoimen kampuksen kanssa järjestettävän kaksivuotisen opintokokonaisuuden sekä kaksi esitystuotantoa. Opintokokonaisuus alkaa Baltic Circlen yhteydessä järjestettävästä lähiopetusjaksosta, jota luotsaavat Teatteritieteen tohtori Ville Sandqvist ja Teatterikorkeakoulun ohjaajantaiteen professori Saana Lavaste.

Sunnuntaina järjestetään kaikille avoin keskustelutilaisuus, jossa jaetaan kokemuksia festivaaliviikolla nähdyistä teoksista.
Aika: su 18.11. klo 13–15
Paikka: Teatterikorkeakoulu, Haapaniemenkatu 6, 00530 Helsinki

What the Cirk? Club: An Evening with Recover Laboratory

Outo. Kiinnostava. Uudenlainen. Absurdi. Lempeä. Raaka. Immersiivinen. Tilasidonnainen.

Helsinkiläinen monitaideryhmä Recover Laboratory saapuu Cirkolle 16.11.2018 ja loihtii Baltic Circlen ja What the Cirkin klubista räiskyvän, hurmaavan, monitaiteisen pläjäyksen. Kiemurat, möykyt, toistuva liike, valuva valo ja intensiivinen katse täyttävät Cirkon Maneesin ja aulatilat ryhmän vallatessa talon nykysirkuksen, nykytaiteen, musiikin, videon, teatterin ja koodauksen ammattilaisista muodostuvan kollektiivin voimin. Luvassa on absurdia hauskuutta, hurjaa rakkautta, ja säkenöivää meininkiä!

Aika: pe 16.11.2018 klo 21–
Paikka: Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Suvilahti

Cirkon vierailuohjelmassa Petri Kekoni Companyn Möhkäle – Erratic Block 5.–13.10.2018

Koreografi Petri Kekoni palaa soolotyöskentelyn pariin Möhkäle – Erratic Block -teoksellaan yli 10 vuoden ja useiden ryhmäteosten jälkeen. Lue lisää teoksesta Cirkon sivuilla.

Henkilöstöuutisia Cirkolta

Cirkon tiimiä vahvistaa kevääseen asti Charles Fulford. Hän tekee yleisötyöprojektia, jonka teemoihin lukeutuvat yleisön diversiteetti ja ei-suomenkielisten osallistuminen tapahtumiin.

Selene Abonce Muhonen toimii syksyn loppuun asti Cirkon tuottajana. Tammikuun 14. päivä Cirkon teknisenä tuottajana aloittaa Jere Mönkkönen. Hän on ollut aiemmin tekemässä muun muassa WHS:n ja Race Horse Companyn tuotantoja.

Lokakuun alusta lähtien Cirkon markkinointi- ja viestintäpäällikkönä vaikuttaa Katja Mentula. Yhteystiedot löydät sivuilta cirko.fi/yhteystiedot

Lisätietoa: cirko.fi
http://facebook.com/cirkohelsinki/
Instagram @cirkohelsinki

(Lähde: Cirkon tiedote 1.10.2018)