Vemsomhelst venyttää rajoja Kuokkalan kirkossa Jyväskylässä

  • Vemsomhelst Kuva: Iida Liimatainen

Vemsomhelst on syntymäpakanan sirkustaiteilijan Lotta Rautakorven (ent. Roukala) suunnittelema teos, joka ammentaa modernin Kuokkalan puukirkon harmonisesta, pyhästä tunnelmasta. Rautakorven kanssa teoksessa esiintyy ilma-akrobaatti Noora Pasanen, joka valmistui taiteen kandidaatiksi Centre National des Arts du Cirque -koulusta Ranskassa vuonna 2017. Teoksen työryhmässä on heidän lisäkseen urkutaiteilija András Szabó.

Esityksessä leikitellään arjen ja pyhyyden rajapinnoilla. Pohjavireenä tekijöitä liikuttaa yhteiskunnallisesti ajankohtainen rajan tematiikka: kuka pääsee sisään ja kenet rajataan ulos. Esitys sisältää muun muassa pimeyden voimien valjastuksen, pyhän 3naisuuden sekä käden, joka kehtoa keinuttaa.

Teos esitetään syys–lokakuussa neljä kertaa Kuokkalan kirkossa Jyväskylässä. Esityspäivät ovat 27. ja 29.9. sekä 25. ja 26.10.2018. Lisätietoa esitysajoista ja lipputiedot teoksen Facebook-tapahtumasta

Lisätietoja, tykkää ja seuraa:
Facebook: Vemsomhelst | Instagram #Vemsomhelst3

(Vemsomhelst-työryhmän tiedote 27.8.2018)