Tulitaidetapahtuma Valon juhla saa Kalasataman loistamaan 28.9.

  • Maria Baric Company / Toiveiden taivas. Kuva: Alexey Otavin

Valon juhla valaisee Kalasataman perjantaina 28.9.2018 klo 18.30 alkaen. Yleisölle maksuttomaan tulitaidetapahtumaan kuuluu yhteisöllinen tulitaideteos (klo 18.30), ennen esitystä auki oleva työpajapiste (klo 19.00) sekä Toiveiden taivas -tuliteatteriesitys (klo 19.30). Ohjelmasta vastaa palkittu helsinkiläinen Maria Baric Company, jonka erikoisalaa ovat näyttävät, tulen värittämät katuteatterituotannot.

“Tavoitteenamme on tuoda Valon juhlan myötä Kalasataman rakennustyömaiden sekaan iloa ja yhteisöllisyyttä sekä ympäristöä valaisevaa lämpöä ja kauneutta – tuliteatterin keinoin”, kertoo Maria Baric.

Ennen esitystä yleisö voi halutessaan osallistua yhteisölliseen tulitaideteokseen kahden euron materiaalimaksulla. Teoksessa vasta avatun kaupunkikeskus REDIn piha muuntautuu tuikkivaksi tulimereksi ja luo puitteet matkalle unelmiin. Kohtaamisia unelmien äärellä -työpajapisteessä puolestaan toivotaan toisille hyvää. Musiikkia, teatteria, tulta ja sirkusta yhdistelevä Toiveiden taivas nähdään Kalasataman Valon juhlassa tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Viime vuonna esityskokonaisuuden näki yli 20 000 katsojaa.

Kalasataman Valon juhla on Helsingin kaupungin tukema ympäristötaidehanke. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä REDIn kanssa.

Lisätietoja:

www.mariabariccompany.com/toiveiden-taivas-1/

www.facebook.com/events/702668990099458/