Toista kertaa järjestettävä fyysisen komedian NouNous Festival joulukuussa Cirkossa

  • Blueshift. Credits: Anonymous
  • Frida Odden Brinkmann: 1 1/2. Kuva: Andreas Bergmann
  • Receptionists Kuva: Bambú
  • Trygve Wakenshaw & Barnie Duncan: DifferentParty. Kuva: Sarah Walker
  • Kallo Collective: MovingStationery. Kuva: Joe Kolbow
  • Poyo Rojo. Kuva: Ishka Michocka

Kallo Collectiven järjestämä festivaali tuo tänä vuonna Helsingin Suvilahteen fyysisen teatterin kotimaista ja kansainvälistä parhaimmistoa.

Vieraat Argentiinasta, Norjasta ja Uudesta–Seelannista täydentävät kotimaista ohjelmistoa ja kuusi eri tuotantoa tarjoavat meille lähes viikon ajan jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain sinistä.

Festivaalin aloittaa Blueshift. Teoksen esiintyjät ja tekijät ovat anonyymejä, mutta tunnistettavan astronautti-hahmon kautta esitys pureutuu yksinäisyyden ja identiteetin teemoihin. Samaa tematiikkaa jatkaa Cirkon Maneesisalin Marianne-teltassa 1 1/2, norjalaisen Frida Odden Brinkmannin luoma Anterohahmo. 1 1/2 yhdistää omaleimaisella tavalla nukketeatteria ja jongleerausta.

Saamme festivaalilla myös nauttia täydellisestä asiakaspalvelusta, jota tarjoaa Kristiina Tammisalon ja Inga Björnin Receptionists, spinoff teoksesta Chameleon. Luvassa on hyvän vaikutelman ytimekästä ylläpitoa vahvan fyysisyyden ja klovnerian yhdistelmällä. Viime vuoden festivaalilla uusiseelantilainen Trygve Wakenshaw valloitti suomalaisten sydämet. Vastikään Australiassa palkittu Different Party tuo Trygven maanmiehen Barnie Duncanin Suomeen ja kehutun kaksikon absurditeetille ei voi muuta kuin nauraa.

Sama pätee Sigmundiin, sillä Thom Moncktonin ylistetty Moving Stationery palaa ohjelmistoon ja on nähtävänä festivaalilla vain kerran.

Sokerina pohjalla on argentiinalaiskaksikko Poyo Rojo, jonka ainutlaatuista machokukkoilun parodiaa, akrobatiaa ja tanssipainia ei voi jättää kokematta. Ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva ryhmä piirtää sensuellia kuvaa maskuliinisuudesta Alfonso Barónin ja Luciano Rosson valloittavien persoonien kautta.

Festivaalin kuratoinnista vastaavat Jenni Kallo ja Kallo Collectiven taiteellinen johtaja Thom Monckton. Ehdottomasti paras tapa sukeltaa festivaalin tunnelmaan on lunastaa neljään vapaavalintaiseen esitykseen oikeuttava 50 euron sarjalippu. Vain Poyo Rojo ei sisälly tähän tarjoukseen. Festivaalin juomatarjoilusta huolehtii viime vuoden tapaan Stadin Panimo.

Lue lisää festivaalista: kallocollective.com/nounous2018

Syykuussa Only Bones v1.0 vierailee Vilnassa New Circus Weekend -festivaalilla 7.–9.9. ja Karlsruhessa Atoll-festivaalilla 21.–23.9. Only Bones v1.1. nähdään tällä viikolla Porissa Rakastajat-teatterin Lainsuojattomat-festivaalilla 6.–7.9.

(Lähde: Kallo Collectiven tiedote 4.9.2018)