Sorin Sirkuksen Joulushow 2018 sirkuksen 250-juhlavuoden hengessä

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 250 vuotta siitä, kun entinen ratsuväen vääpeli Philip Astley perusti ratsastuskoulun joutomaalle Lontoon Westminsterin sillan lähistölle ja ryhtyi järjestämään näytöksiä, joissa tehtiin uskaliaita temppuja hevosen selässä. Keskeinen oivallus oli hevosnumeroiden esittäminen pyöreää maneesia kiertäen, jolloin tasapainoilu helpottui keskipakoisvoiman ansiosta. Maneesin halkaisijaksi vakiintui 13 metriä. Philip Astleyta pidetäänkin modernin sirkuksen perustajana ja 2018 vietetään siis maneesilla esitettävän sirkuksen 250. Juhlavuotta.

Tämän juhlavuoden hengessä Sorin Sirkuksen joulushow nappaa vaikutteita tästä perinteisestä sirkuksesta maneeseineen, vankkureineen ja taitureineen. Sirkuseläimet, friikkisirkus ja monet muut mielenkiintoiset alkuajan ilmiöt tuodaan esille Sorin Sirkuksen vankkumattomalla luovuudella ja taidolla.

Ripaus draamaa, paljon glamouria ja huumoria sekä nuorten käsinkosketeltavaa energiaa tuo tämän mainion sirkusperheen kaiken kansan nähtäväksi.

-”Oi kuulkaa herrat ja naiset; spektakuläärinen mielikuvamaailma tuo lohtua ja ihmettelyn lumoja elämään. Myrskyisät suosionosoitukset ja yleisen riemun loihtii tämä sirkusseurue näytöksellään: Sorin Sirkus!”

Ohjaus: Taina Kopra
Sirkustekninen suunnittelu: Jouni Kivimäki
Valosuunnittelu: Eero Auvinen
Pukusuunnittelu: Kitte Klemettilä
Esiintyjät: Sorin Sirkuksen nuoret taiteilijat

Esitykset  23.11.2018–6.1.2019
Sorin Sirkus, Ahlmanintie 63, Tampere.

Lipunmyynti starttaa 1.9. ja odotettavasti liput menevät kuin kuumille kiville jälleen!
Lisätietoa lipputietoineen Sorin Sirkuksen sivuilta.

(Lähde: Sorin Sirkuksen tiedote 30.8.2018)