The Secret Garden saa ensi-iltansa Oulun juhlaviikoilla

  • Flow Productions/ Pirjo Yli-Maunola: The Secret Garden. Kuva: Janne-Pekka Manninen

Flow Productionsin monitaiteellinen THE SECRET GARDEN saa ensi-iltana Oulun juhlaviikoilla 24.8.2018. Tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula ja työryhmä jatkavat suosituksi tullutta paikkasidonnaisten teosten sarjaa uudella tuotannolla, joka tällä kertaa koetaan Kempeleen puutarhaoppilaitokseen rakennetussa maailmassa.

THE SECRET GARDEN vie katsojansa tulevaisuuteen, jonka rakennuspalikat ovat olemassa tässä ja nyt. Immersiivisen teoksen keskiössä on ihmisen suhde luontoon ja pakkomielle paratiisista. Paratiisia tavoitellessamme kaivamme omaa hautaamme: puolitoista miljardia ihmistä lentää vuosittain maansa rajojen ulkopuolelle kävelläkseen valkoisella hiekalla ja katsoakseen turkoosia merta. Mutta meren väri on muuttunut, se on likaisenvalkoinen muovijätteestä. Luonto on antanut meille ylellisyyttä, mutta haluamme enemmän kuin meille on tarjolla. Olemme tehneet itsemme näköisen paratiisin, puutarhan, jossa vedetön multa halkeaa ja murenee ennen kuin tuuli puhaltaa sen pois. THE SECRET GARDEN on dystooppinen näky, jonka sisään katsojat astuvat tutkimaan sen salaisuuksia ja todistamaan sen hirvittävää kauneutta.

Teosta ovat luomassa Yli-Maunulan kanssa sirkustaiteilijat Ilona Jäntti, Emma Langmoen ja Milla Järvinen, tanssitaiteilijat Milla Virtanen ja Maria Littow, äänisuunnittelija Anssi Laiho, valosuunnittelija Jukka Huitila,  puvustaja-lavastaja Heidi Kesti, valokuvaaja-kirjoittaja Janne-Pekka Manninen ja esiintyjä Nikke Launonen. Lavastuksen osalta yhteistyötä tehdään Oulun Seudun Ammattiopiston puutarhatalouden yksikön floristimestari Pasi Kivilompolon ja koulun opiskelijoiden kanssa.

Teosta esitetään viitenä päivänä viikossa aikavälillä 24.8.-16.9. Kuhunkin esitykseen mahtuu vain 30 katsojaa kerralla. Liput myynnissä verkkokaupassa, josta löytyy ohjeet myös esitykseen saapumisesta joukkoliikenteellä Oulun keskustasta.

Lisätietoja: http://www.flowprod.fi/ohjelmistossa/the-secret-garden/

The Secret Garden – Trailer from Flow Productions on Vimeo.

(Lähde: Flow Productions’n tiedote 4.8.2018)