Sirkus Supiaisen kuulumisia

Vuodenaika vaihtuu, mutta Sirkus Supiaisen aktiivisuus säilyy! Aktiivisen kesän jälkeen edessä on aktviinen ja toiminnantäyteinen syksy!

Kesällä vierailimme esiintymässä  [heresy]-teoksellamme Pietarissa Russian Jugging Conventionissa 1.7.2018. ja teoksemme sai seisovat aploodit yli 500 henkilön yleisöltä. Katso tunnelmia festivaalin videoblogista.

Tämän jälkeen esitimme Ulkopuolella-teosta Savonlinnan uudessa taidemuseossa heinäkuussa. Kupoliteltta täyttyi ääriään myöten, eikä yleisö olisi halunnut poistua teltasta esityksen jälkeen mihinkään. Vastaavanlaiseen tilanteeseen päädyimme, kun Laura Vuorjoki-Elo, Rauli Katajavuori, Azra Topcu esittävät Hetkiä kolmessa ajassa -konsertin Rääkkylän Kihaus-festivaalilla 7.7.2018. Konsertin jälkeen päädyimme vielä improvisoimaan uuden ohjelman ylimääräisenä ohjelmanumerona.

Sirkus Supiaisen elokuun näytöksiä:

Yhden miehen sirkus -esitystä esitetään Huhmarissa 2.8.
Lennä, lennä 9.8. Taidetori, Kulttuuriareena 44, Kuopio
Ulkopuolella ja Olipa kerran sirkus 13.ja 14.8. Taika-Ajan 15-vuotis juhlaviikko, Rovaniemi
Manifesti 17.8. FDC-festivaalit, Eräjärvi
Hetkiä kolmessa ajassa (Laura Vuorjoki- Elo, Rauli Katajavuori, Azra Topcu) 18.8. FDC-festivaalit, Eräjärvi

Esiinnymme myös 24.8. Joen yö-tapahtumassa Joensuussa ja 25.8. Maakuntapäivänä Koverossa.

FDC-festivaali Eräjärvellä 13. kerran

Vuosittainen FDC-diabolojongleerausfestivaali järjestetään nyt 13. kerran Eräjärvellä 17.–19.8.2018. FDC-festivaali on pitkäikäisin ja merkittävin diabolojongleeraustapahtumista maailmassa. Tapahtuman ajatus on koota yhteen Suomen ja Euroopan diabolojonglöörit keskustelemaan, esiintymään, opettamaan sekä verkostoitumaan rauhallisessa ja inspiroivassa ympäristössä.  Tapahtuman ohjelmassa on mm. erilaisia työpajoja ja esityksiä alan ehdottomilta huippuammattilaisilta.

Festivaali värittää paikallista arkea pitkän viikonlopun ajan tuoden korkeatasoisia esityksiä Eräjärvelle. FDC -tapahtumapaikkana toimii perinteisesti Eräjärven kylä, joka sijaitsee lähellä Oriveden kaupunkia. Tapahtuma huipentuu joka vuosi yleisölle avoimeen korkeatasoiseen Diabolo! -gaalaesitykseen, joka pidetään lauantai-iltana klo 19 alkaen. Diabologaala on kerännyt viime vuosina yhteen koko Eräjärven pienen kyläyhteisön, noin 800 hengen kylästä gaalaa katsomassa on ollut jopa yli 100 henkeä. FDC-tapahtuma on tärkeä merkkitapahtuma myös syrjäiselle Eräjärven kylälle.

Ohjelma ja lisätiedot: http://www.kumiankka.com/fdc/
FDC-festivaalin tunnelmia vuodelta 2017 YouTubessa.

PILKE! – esittävän taiteen festivaali lapsille ja nuorille Joensuussa

Sirkus Supiaisen uudessa NÄYTTÄMÖ-teatterissa (os. Pilkontie 7, Joensuu) järjestetään lapsille ja nuorille suunnattu esittävän taiteen festivaali, jonka ohjelmistossa laadukasta ohjelmaa 7.–15.9.2018. Festivaalilla haluamme tuoda esiin ja edistää lastenkulttuuria, inspiroida ympärillä olevia ihmisiä ja olla rakentamassa parempaa, yhteisöllistä ja tapahtumarikasta Pohjois-Karjalaa.

Festivaalin ohjelma koostuu lapsille ja nuorille suunnatuista ammattilaisten toteuttamista sirkus ja teatteriesityksistä. Festivaalin yhteydessä järjestetään myös sirkustyöpajoja aiheesta kiinnostuneille sekä kutsumme myös pohjoiskarjalaiset harrastustoimijat mukaan esittämään lapsien ja nuorten itsensä esittämiä esityksiä hyvällä esityskäyttöön suunnitellulla näyttämöllä.

Ohjelmisto lisätietoineen löytyy Supiaisen sivuilta.

Hae NÄYTTTÄMÖn ohjelmistoon keväälle 2019

NÄYTTÄMÖ hakee ehdotuksia sirkus, tanssi- ja esittävän taiteen aloilta ohjelmistoonsa kevään 2019 ohjelmistoon! Vapaamuotoinen ehdotus voi olla vierailuesitys tai yhteistuotantona tuotettava kantaesitys. Ehdotuksia otetaan vastaan sirkus, tanssi- ja esittävän taiteen ammattilaisilta, ja hakijana voi olla yksittäinen taiteilija tai työryhmä. Haun kautta valitun ehdotuksen tuotantomallista neuvotellaan Sirkus Supiaisen ja tekijän välillä. Tekijältä edellytetään omarahoitusosuutta. Katso hakuilmoitus täältä!

Supiaisen sirkuskoulu Joensuussa

Sirkus Supiaisen sirkuskoulu toimii Joensuussa avatussa NÄYTTÄMÖ-salissa Ote–Kiipeilykeskuksen yhteydessä osoitteessa Pilkontie 7, Joensuu. Uusien oppilaiden ilmoittautuminen lukuvuodelle 2018–2019 käynnistyi keskiviikkona 1.8.2018. Lisätietoa Supiaisen sivuilta.

(Lähde: Sirkus Supiaisen tiedote 2.8.2018)