Lumo Company Edinburghissa ja pian Oulussa

  • Lumo Company: WireDo. Kuva: Mia Bergius
  • Lumo Company: Lola. Kuva: Mia Bergius
  • Lumo Company: Wigsby -teoksen residenssi Cirkossa. Kuva: Jouni Ihalainen

Lumo Company on tällä hetkellä Edinburgissa Fringe-festivaalilla WireDo-teoksen kanssa. Teosta esitetään festivaalilla yhteensä 25 kertaa (3.–27.8.). Työryhmä on päättänyt jakaa matkasta video materiaalia läpi kuukauden. Mukaan pääsee seuraamalla julkaistavia videoita Companyn YouTube-kanavalta. Ensimmäinen video kertoo valmistautumisesta ja matkasta Edinburgiin.

Lola-teosta on työstetty ahkerasti läpi kevään ja kesän erinäisissä residensseissä sekä Suomessa että Englannissa. Teoksen ensi-Ilta on 3.–4.10.2018 Jackson Lane -teatterissa Lontoossa.

Lumo Companyn toinen ensi-ilta lähestyy elokuun lopulla. Nuorallatanssiteos Wigsby suuntaa Oulun Juhlaviikoille (31.8.–1.9.), Muhoksen Koivi ja tähti -päiville (2.9.) sekä Helsinkiin, missä se esitetään Kansallismuseon pihalla (8.9.).

Wigsby on ulkoilmateos, jonka esittävät kuusi suomalaista nuorallatanssijaa. Nuoralla tanssivat yhdestä henkilöstä ulospurkautuvat erilaiset persoonallisuudet: ristiriitaiset ja toisiaan täydentävät äänet, jotka yhdessä muodostavat kokonaisen henkilön. Kolmesta kireästä vaijerista rakentuvassa mielen verkossa persoonat kohtaavat toisensa, taistelevat tilasta ja yhdistävät voimansa.

Esiintyjinä: Saana Peura, Noora Juppi, Milla Kurronen, Rasmus Witikka, Sini Napari, Maiju Saarimaa
Ohjaus: Hanna Moisala
Koreografinen apu: Netta LepistöTuotanto: Lumo Company
Musiikin editointi: Jori Reunanen
Videokuvaus ja traileri: Jori Reunanen
Puvustus/stylisti: Hilla Ruuska

Lumo Company www.lumocompany.com

(Lähde: Lumo Cpmpanyn tiedote 3.8.2018)