Cirkon syksy käynnistyy Taiteiden yön tapahtumasta

  • Blind Gut Company: Kuin kala puussa (c) Blind Gut Company
  • Rakkaudesta – sanasto tuleville vuosikymmenille. Kuva: Jenny Mansikkasalo
  • Portmanteau. (Kuva: Mira Ravald)

Cirkon syksyn tapahtumat käynnistyvät Taiteiden yönä, kun Cirkossa nähdään kurkistuksia Blind Gut Companyn rakenteilla olevaan koko perheen sirkusesitykseen nimeltä Kuin kala puussa. Cirkon kausiohjelma alkaa syyskuussa kahdella mielenkiintoisella nykysirkusteoksella, Rakkaudesta – sanoja tuleville vuosikymmenille saa kantaesityksensä 11.9. ja Luis Sartori do Valen sekä Mira Ravaldin Portmanteau pääkaupunkiseudun ensi-illan 18.9.

Taiteiden yö: Blind Gut Company: Kuin kala puussa (demo)

Esitykset: 23.8.2018 klo 17:00, 18:00 & 19:00, Cirkon pihalla Suvilahdessa

Esityksen kolme hahmoa näkevät maailman hyvin hyvin eri tavoin, eikä yhteisen tilan jakaminen aina ole helppoa. Yhteentörmäyksiltä ei vältytä, kun hahmot yrittävät löytää paikkansa samasta maailmasta, yhdessä ja erikseen. Leikkisä ja oivaltava esitys sisältää ilma-akrobatiaa, nuorallatanssia ja jongleerausta. Teoksessa esiintyvät sirkustaiteilijat Inga Björn, Saana Peura ja Tuomas Vuorinen.

Demo-esityksen kesto on noin 20 minuuttia ja se tapahtuu ulkona. Esitys sopii kaiken ikäisille. Vapaa pääsy! Kuin kala puussa on osa Suvilahden omaa Planet Suvilahti 2018 tapahtumaa Taiteiden yönä.

Rakkaudesta – sanasto tuleville vuosikymmenille

Esitykset: 11.–16.9.2018, Cirko

Miten käsitellä asioita, joille ei vielä ole nimiä? Tarvitsemme nimiä surulle, joka liittyy luopumiseen ja elämäntapojen muutokseen, sekä niille ajatuksille, joiden myötä pystymme muuttamaan ympäristösuhdettamme kestävämmäksi kohti jälkifossiilista aikaa.

Esitystä valmistaessaan Rakkaudesta-työryhmä on keskustellut ja pitänyt työpajoja eri alojen tutkijoiden kanssa. Asiantuntijoina ovat vierailleet neurofilosofi Valtteri Arstila, ilmastonmuutoksen sopeutumisen tutkija Atte Harjanne, ympäristöteologi Panu Pihkala sekä kulttuurihistorioitsija Kalle Pihlainen. Työryhmä haastatteli myös ympäristöfilosofi Elisa Aaltolaa.
>> Lue lisää kirjoittajista ja sanastosta

Portmanteau

Esitykset: 18.–23.9.2018, Cirko

Portmanteau on kielitieteellinen termi, joka tarkoittaa sanojen yhdistelmää; useiden sanojen osat ja merkitykset yhdistettyinä muodostavat uuden sanan.

Teos tuo yhteen brasilalaissyntyisen jonglööri ja kuvataiteilija Luis Sartori do Valen, suomalaisen (nuoralla)tanssija Mira Ravaldin, italialaisen kontabasisti Antonio Alemanon, suomalaisen valosuunnittelija Jere Mönkkösen sekä vanhat piirtoheittimet. Portmanteaussa on runollinen ja epälineaarinen ote, piirtoheittimet luovat leikkisää nostalgiaa ja esityksen maailma on välitön, visuaalinen ja dynaaminen. >> Katso esityksen traileri

Lippu- ja lisätiedot Cirkon sivuilla: www.cirko.fi

(Lähde: Cirkon uutiskirje 7.8.2018)