Agit-Cirkin teoksia Silence-London -tapahtumassa ja Berlin Circus Festivaalilla

  • Agit-Cirk: Lyydia. Kuvassa Jenni Lehtinen. (Kuva: Ari Kauppila)
  • Agit-Cirkin teosparin Väkevä/Lyydia toisen osan esittää Sasu Peistola. Kuva Ari Kauppila.

Agit-Cirkin Sakari Männistö toimii pääjärjestäjänä elokuun 8. päivä Lontoossa kaikkien aikojen ensimmäisessä Silence-London -tapahtumassa. Sasu Peistolan ja Jenni Lehtisen mobiiliin estitystilaan KomsioDomeen rakennetut sooloteokset Väkevä ja Lyydia nähdään osana festivaalia. Tapahtumassa on mahdollista nähdä myös tiettävästi maailman ensimmäinen volumetrisesti tallennettu sirkus Virtual Reality video Nuanc3d.

Silence-London on Kittilässä järjestettävän Hiljaisuus-festivaalin sisartapahtuma ja se sisältää esityksiä, keskustelua ja installaatioita. Tapahtuman tukijana on Lontoon Suomi Instituutti.

Lisätietoa Silence-London -tapahtumasta: www.sakarimannisto.fi/project/satellite-silence-festival, sekä www.hiljaisuusfestivaali.fi/silencelondon/

Väkevä ja Lyydia -teoksia esitetään elokuun lopussa Berlin Circus festivaalilla kahtena viikonloppuna 25.–26.8 ja 1.–2.9. Esitystilana toimiva KomsioDome pystytetään festivaalialueelle Tempelhofin vanhalle lentokentälle. Väkevä oli osana Berlin Circus festivaalin residenssiohjelmaa vuonna 2017, jolloin festivaalin teemamaa oli Suomi. Teosvientiä festivaaleille tukee Suomen Saksan-instituutin TelepART hanke.

Lisätietoa Agit-Cirkistä: www.agitcirk.com

(Lähde: Agit-Cirkin tiedote 6.8.2018)