Ehdota sirkusaiheisia videolinkkejä tallennettavaksi

Mitä kaikkea suomalaiseen sirkukseen liittyvää verkosta löytyy? – Auta meitä keräämään suomalaiset sirkusnettivideot talteen!

Kansalliskirjasto  tallentaa syyskuun lopussa suomalaiseen sirkukseen liittyviä verkkoaineistoja, siis sirkustaiteilijoiden ja -ryhmien verkkosivuja, somekanavia ja nettivideoita. Aineistoon kerätään yhtä lailla ammatilliseen toimintaan kuin sirkuksen harrastamiseenkin liittyviä verkossa avoimesti julkaistuja aineistoja. Jotta tallennettavasta aineistosta tulisi mahdollisimman kattava, pyydämme sinun apuasi, varsinkin nettivideolinkkien keruussa! Olennaista on, että videoiden sisältö liittyy suomalaiseen sirkukseen.

Tallennettavia linkkejä voi lähettää syyskuun 2018 puoliväliin asti tällä lomakkeella: https://bit.ly/2MUHxlv

Olisi hienoa saada talteen myös kokopitkiä esitystallenteita! Jos videosi ei ole julkisesti katseltavissa, voit kirjoittaa myös salasanan lomakkeeseen.

Tallennettuun aineistoon pääsee tutustumaan Kansalliskirjaston vapaakappaletyöasemilla loppuvuodesta alkaen. Aineiston avulla pääsee vuosienkin kuluttua tarkastelemaan sitä, miltä sirkuskenttä Suomessa näytti syyskuussa 2018.

Kansalliskirjasto toteuttaa sirkusaiheisen verkkoaineiston teemakeruun yhteistyössä Sirkuksen tiedotuskeskuksen kanssa. Tarkempaa tietoa Kansalliskirjaston verkkoaineiston tallentamisesta: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/vapaakappaletoimisto#verkkoaineistot