Zero Gravity Companyn kesä: Residenssejä ja esityksiä Helsingin ja Kittilän välillä

  • Salla Hakanpää. Kuva: Marjo Tynkkynen
  • Zero Gravity Company: Kesäsirkus Kuva: Simo Ulvi
  • Salla Hakanpää: Funis. Kuva: Anssi Ruotanen

Zero Gravity Companyn kesäkauden toiminta keskittyy tapahtumiin kotimaassa. Jäsenemme työskentelevät residensseissä sekä esiintyvät kesäkuussa Kittilässä ja Helsingissä, heinäkuussa Rääkkylässä ja Kotkassa ja elokuussa Hämeenlinnassa.

Veden alla Kittilässä ja lankojen viritystä Helsingissä

Vapaasukellusta sirkustaiteeseen ennenkin soluttanut jäsenemme Salla Hakanpää pääsee luomaan osan kokonaisuutta Hiljaisuuden Vuodenajat -konserttiin, joka järjestetään osana Hiljaisuus-festivaalin ohjelmistoa 9.6. klo 12 ja 15. Hiljaisuuden Vuodenajat –konsertti pidetään Reidar Särestöniemen museossa. Museon galleriarakennuksessa on taidemaalari Särestöniemen aikoinaan rakennuttama uima-allas, johon Salla luo tilasidonnaisen pienoisteoksen.

Hiljaisuudesta Salla palaa Helsinkiin ja Cirko-keskuksen residenssiin työstämään tulevaa Funis-teostaan työryhmänsä kanssa. Residenssissä tutkaillaan narujen ja lankojen mahdollisuuksia tilallisina ja välineellisinä elementteinä sirkusteoksen valmistamisessa. Residenssin päätteeksi pidetään avoimet harjoitukset ja keskustelutilaisuus 20.6. klo 15.

Varpasalon Vanhan Nissilän kesäresidenssi ja iltamat alueen asukkaille

”Vanha Nissilä on isomummolani. Täällä tuntuu siltä kuin mahtuisin olemaan kokonainen.” (Reija Tapaninen)

Työskentelyjakson aikana Zero Gravity Companyn taiteilijat valmistavat avoimet iltamat alueen asukkaille. Työskentelyn tavoitteena on ympäröivää tilaa kunnioittaen ja kuunnellen luoda erilaisia taiteen tiloja, tulkintoja menneestä ja tästä hetkestä. Kutsumme alueen ihmisiä jakamaan iltamakokemuksen kiireettömästi ja keskustellen.

Tavoitteena on, että residenssiin saavutaan ns. ”nollalähtökohdasta” – työskentelyn teemat, ideat ja kokeilut syntyvät todella siitä hetkestä alkaen kun saavumme talolle. Mitä alueelta löytyy, minkälainen sää on, keitä paikalla on ja mitä yhteisiä mielenkiinnon aiheita löydämme? Onko meidän mahdollista aloittaa näin? Kuinka paljon odotuksemme, historiamme ja opitut työtavat määrittävät jo yhteisen aloittamisen hetkeä? Minkälaisia taiteen tapahtumisen paikkoja onnistummekaan löytämään?

Sirkusprinsessoita ja voimamiehiä Hämeenlinnassa ja Kotkassa

Netta Lepistö ja Maarit Utriainen pääsevät jälleen lämmittämään riemastuttavan, koko perheelle soveltuvan Kesäsirkus-esityksensä voimamiehineen ja sirkusprinsessoineen. Kesäsirkus esitetään Hippaloilla Hämeenlinnassa 5.8. klo 13 ja 16. Molempien esitysten jälkeen taiteilijat antavat työpajoissa oppeja sirkuksen harjoitteluun. Kesäsirkus nähdään myös Lasten Meripäivillä Kotkassa 28.7. klo 14 ja 16.

Lisätietoja:

www.zerogravitycompany.com

(Lähde: Zero Gravity Companyn tiedote 2.6.2018)