Taidetestaajat-hankkeessa etsitään jälleen käyntikohteita nuorille. Haku alkaa 15.8.2018

Taidetestaajat-hanke etsii eri puolilta Suomea nuorille vierailukohteita lukuvuodeksi 2019–2020. Nuorten testattavaksi voi ehdottaa mitä tahansa taidelajia. Tavallinen museokierros tai näytelmä ei kuitenkaan riitä, vaan taideorganisaatioilta odotetaan vieraanvaraisuutta sekä huolella suunniteltua ja osallistavaa kokonaisuutta. Lukuvuoden 2019–2020 vierailukohteiden hakuaika on 15.8.–7.9.2018. 

Millaista kahdeksasluokkalaisten mielestä on laadukas ja kiinnostava taide? Millainen on jännittävä, kiehtova ja riemastuttava taide-elämys? Hakekaa mukaan ja kertokaa taideorganisaationne näkemys!

Taidetestaajat-hanke tarjoaa kolmena lukuvuonna kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille kaksi ikimuistoista taide-elämystä. Nuorten testattavaksi voi ehdottaa mitä tahansa taidelajia. Tavallinen museokierros tai näytelmä ei kuitenkaan riitä, vaan taideorganisaatioilta odotetaan vieraanvaraisuutta sekä huolella suunniteltua ja osallistavaa kokonaisuutta. Taidetestaajien kohteiden valinnassa painotetaan sekä taiteellista laatua että innovatiivista, nuorille suunnattua yleisötyötä.

Taidetestaajat (www.taidetestaajat.fi) on Suomen historian suurin nuorten kulttuurihanke, ja sen rahoituksesta vastaavat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden. Suurhanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, joka haluaa tarjota mieleenpainuvia kulttuurikokemuksia tasa-arvoisesti kaikille nuorille. Sen vuoksi hakijoilta kysytään muun muassa vierailukohteen esteettömyyttä ja saavutettavuutta.

Hanke on kolmivuotinen. Kahdeksasluokkalaisia ja heidän opettajiaan on vuosittain yhteensä yli 60 000. Jokainen luokka tekee kaksi taidevierailua, joten vierailujen kokonaismäärä vuoden aikana on jopa 120 000. Yhden vierailuistaan koululaiset tekevät lähialueen kohteeseen, joten taideorganisaation on pystyttävä vastaanottamaan suuri osa oman maakuntansa kahdeksasluokkalaisista. Toiselle vierailulle nuoret matkustavat joko Uudeltamaalta muualle Suomeen tai muualta Suomesta pääkaupunkiseudulle.

Jokaisen lukuvuoden käyntikohteista järjestetään erillinen haku. Tällä kertaa haku koskee hankkeen viimeistä vuotta. Lukuvuoden 2019–2020 vierailukohteiden hakuaika on 15.8.–7.9.2018. Mukaan valituille taideorganisaatioille ilmoitetaan tuloksista loppusyksystä 2018, ennen tietojen julkistamista.

Täyttäkää sähköinen hakulomake osoitteessa www.skr.fi. Esitelkää lomakkeella suunnitelmanne, johon kuuluvat myös ”etkot ja jatkot” (etukäteis- ja jälkityöskentely). Lomakkeella kysytään lisäksi muun muassa, millä yleisön vähimmäis- ja enimmäismäärällä voisitte osallistua Taidetestaajiin.

Voitte pyytää apua suunnittelutyöhön oman maakuntanne Taidetestaajat-aluekoordinaattorilta. Yhteystiedot ovat osoitteessa www.taidetestaajat.fi/yhteystiedot. Sivulla www.taidetestaajat.fi/info on lisäohjeita hakijoille.

Lisätiedot:
Taidetestaajat-hankepäällikkö Anu-Maarit Moilanen / Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, puh. 044 978 4893,
Erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio / Suomen Kulttuurirahasto,
Asiamies Sonja Ollas-Airinen / Svenska kulturfonden,

www.lastenkulttuuri.fi
www.taidetestaajat.fi
www.konsttestarna.fi