Race Horse Companyn vuosijuhlien ohjelma saa lisäystä

  • Liinamaa-Peura-Rogers: Baccata. Kuva: Tiina Nissinen
  • Liinamaa-Peura-Rogers: Baccata. Kuva: Tiina Nissinen

RHC 10th Anniversary Circus Festival tuo 3.–8.7. Suvilahteen esityksiä ryhmän uran varrelta, suomalaisen sirkuksen tähtiä festivaalin avajaisiin ja gaalaan sekä maksutonta ohjelmaa Suvilahden kentälle. Uusimpana lisäyksenä ohjelmassa Liinamaa–Peura–Rogers -työryhmän demo esityksestä Baccata.

Baccata on pienessä sirkusteltassa tapahtuva tunnelmallinen nykysirkusteos, jossa esiintyvät sirkustaiteilijat Susanna Liinamaa ja Saana Peura sekä muusikko Ben Rogers. Teoksen aikana telttaan rakentuu maailma, jossa kasvun, kukoistuksen ja kuihtumisen syklit seuraavat toisiaan, hulavanteet kietoutuvat esiintyjän ympärille ja nuorallatanssija kiertää päättymätöntä kehää. Meditatiivinen matka kulkee lasisia polkuja pitkin, kiertyy mutkalle, pyörähtää ympäri ja alkaa alusta.

Nimi Baccata on lainattu euroopanmarjakuuselta (taxus baccata), kauttaaltaan myrkylliseltä puulta, joka on eurooppalaisessa kansanperinteessä edustanut niin elämää kuin kuolemaa.

RHC-festivaalilla esityksestä nähdään lyhyt demo. Teoksen ensi-ilta nähdään Taalintehtaalla Norpas-festivaalilla 3.8.2018. Esityksen ikäraja 7 vuotta.

Baccata-esityksen valmistamisessa ovat auttaneet Milla Järvinen, Sakari Männistö, Taiteen edistämiskeskus, Agit-Cirk, AgriSirkus, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Kanneltalo,  Esittävän taiteen ja musiikin yhdistys Kapula ry ja Sirkuskollektiivi Blind Gut ry.

(Lähde: Race Horse Companyn tiedote 1.6.2018)