Vuoden 2018 verkottumismatkojen osallistujat valittu

Sirkuksen tiedotuskeskus järjestää ensi syksynä neljä sirkusalan taiteilijoille ja tuottajille suunnattua verkottumismatkaa esittävän taiteen keskeisille messuille ja festivaaleille. Matkakohteina ovat Edinburgh Fringe, Fira Tàrrega -festivaali ja Barcelona, PAMS Performing Arts Market Seoul ja CINARS Biennale. Matkojen tavoitteena on tukea alan ammattilaisten kansainvälistymistä, vahvistaa heidän ammattitaitoaan ja tarjota mahdollisuuksia verkostoitumiseen ammattilaisten kanssa. Tiedotuskeskus myöntää valituille osallistujille matkatukea ja organisoi ohjelman tapaamisineen.

Valitut osallistujat matkakohteittain:

Edinburgh Fringe 17.–20.8.2018

Matkalla osallistutaan merkittäville ja kansainvälisiä ostajia laajasti kokoavalle Edinburgh Fringe -festivaalille ja tutustutaan festivaalin käytäntöihin.

Kalle Nio, WHS
Antti Suniala,  Race Horse Company
sekä matkan vetäjänä Sari Lakso, Kallo Collective

Fira Tàrrega ja Barcelona 5.–9.9.2018

Matkan ohjelmaan kuuluu Fira Tàrrega -festivaalin ja messujen  lisäksi  vierailuja mm. La Central del Circ -keskuksessa ja Mercat des Flors  -esitystilassa sekä Catalan Arts -instituutissa.

Reija Tapaninen, Sirkus Faktori
Maria Peltola, Wise Fools
Henna Kaikula, Sivuhenkilöt-työryhmä

PAMS Performing Arts Market Seoul 7.–12.10.2018

SPAF ja PAMS festivaali- ja messuohjelman lisäksi matkalla vieraillaan mm. Street Arts Creation Center -keskuksessa.

Petri Tuominen
Rauli Katajavuori, Sirkus Supiainen

CINARS Biennale, Montreal 12.–17.11.2018

CINARS-mesuilla osallistutaan yhteispohjoismaiselle“Nordic Square”-messuosastolle. Messuohjelman lisäksi vierailuja mm. La Tohu -keskuksessa, Cirque du Soleilissa, National Circus Schoolissa.

Sade Kamppila, Circus I Love You
Pasi Nousiainen, Duo Kate & Pasi
Joonas Martikainen, Hiljaisuus-festivaali & Monitaideyhdistys Piste
Inka Pehkonen, Sisus
Jenni Lehtinen, Agit-Cirk
Inna Huttunen, Recover Laboratory

Osallistujat valittiin avoimen haun kautta. Paikkoja oli yhteensä 14 ja hakemuksia saapui 39. Kaikki hakemukset olivat hyviä ja jouduimme tekemään valintoja. Valintoihin vaikuttivat erityisesti hakijoiden selkeästi esittämät perustelut tietyn kohteen tarjoamista mahdollisuuksista omalle ammatilliselle kehitykselle. Matkakohteet ovat keskenään erilaisia ja kokoavat ammattilaiskentältä eri toimijoita. Otimme huomioon myös sen, että  mahdollisimman monen sirkusalan yhteisön edustaja pääsisi mukaan.

Vuodelle 2019 on myös sunniteltu verkostoitumismatkoja, ainakin Saksaan, Tsekin tasavaltaan ja Espanjaan. Ensi syksynä 24.–25.10.2018 järjestämme myös kaksipäiväisen koulutuksen, jonka aiheena on oman kansainvälistymisstrategian tekeminen. Lisää tietoa näistä myöhemmin – seuraa viestintäämme!

Tiedustelut: Lotta Nevalainen, kansainvälisten asioiden päällikkö