Sirkus Magentan ohjaama kehitysvammaisten sirkusryhmä teki hulvattoman version klassikkosadusta

  • Lumicit_harjoitukset Kuva Teemu Kyytinen

STADIN MUSTA SIRKUS ESITTÄÄ: LUMICIT!

Stadin musta sirkus on kevään ajan kokoontunut kehitysvammaisten aikuisten harrastusryhmä, jota ohjaa sosiaalisen sirkuksen yhdistys Sirkus Magenta. Ryhmä on työstänyt kaikkien tuntemasta Lumikki-sadusta version, josta ei puutu vauhtia ja yllättäviä käänteitä. Kenestä tulee Lumiccien äitipuoli? Miten uusi yhteiselo sujuu? Se selviää maksuttomissa Lumicit! #mutsiragee -esityksissä pe 15.6. ja la 16.6. Helsingissä työväenopiston Opistotalossa.

Sirkus Magenta ja Kehitysvammatuki 57 käynnistivät maaliskuussa maksuttoman sirkus- ja teatteriryhmän, johon tuli mukaan 12 kehitysvammaista tai autismin kirjolla olevaa aikuista. Osalla on pitkäkestoista taideharrastus- ja esiintymistaustaa, osa kaipasi hauskaa tekemistä ja sosiaalisia kontakteja.

Tuntien aikana ryhmä on tutustunut akrobatiaan, jongleeraukseen ja muihin sirkuslajeihin sekä tehnyt luovia ilmaisuharjoitteita. Taidetoiminnassa on lähdetty liikkeelle osallistujien omasta kokemusmaailmasta. He ovat vaikuttaneet kaikkiin esityksen vaiheisiin aina ryhmän nimen ja tarinan valinnasta roolituksiin ja vuorosanoihin. Sisältö on työstetty yhdessä ryhmän kanssa. Projektissa on kokeiltu ja kehitetty soveltavan sirkustaiteen menetelmiä erityistä tukea tarvitsevien kohderyhmien kanssa. Tavoitteena on lisätä saavutettavaa taidetoimintaa sekä levittää tietoisuutta erityisryhmien tekemästä esittävästä taiteesta.

Esitykset ovat pe 15.6. klo 14 ja la 16.6. klo 14. Myös kenraaliharjoitusta on mahdollista tulla seuraamaan to 14.6. klo 10.30. Esitykset ovat maksuttomia ja sopivat kaiken ikäisille. Kesto: noin 30 min. Esityspaikka: Helsingin työväenopiston Opistotalon juhlasali, 2. kerros (Helsinginkatu 26). Facebook-tapahtuma: www.facebook.com/events/249916712240766

Esteettömyys: Pyydämme yli viiden hengen ryhmiä ja pyörätuolilla saapuvia ilmoittautumaan ennakkoon: maija.iltanen(a)sirkusmagenta.fi. Tila on esteetön, mutta pyörätuolipaikkoja on rajoitetusti. Tavallista kokoa isommat, kallistetut pyörätuolit eivät valitettavasti mahdu Opistotalon hissiin. Esteettömyystiedot: https://bit.ly/2GMzSSA 

Sirkus Magenta ry on Suomen johtavia sosiaalisen sirkuksen toimijoita, jonka tavoitteena on edistää erityistä tukea tarvitsevien ryhmien henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Sosiaalisessa sirkuksessa sirkus toimii välineenä esimerkiksi omien vahvuuksien tunnistamiseen ja vuorovaikutustaitojen vahvistumiseen. Sirkusryhmää ohjaavat Sirkus Magentan tirehtööri, sosiaalisen sirkuksen ohjaaja Silja Kyytinen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Riikka Herva.

TUKIJAT JA YHTEISTYÖKUMPPANIT:
Projektin mahdollistaa Taiteen edistämiskeskus. Yhteistyökumppaneina ovat Sirkus Magenta ry ja Kehitysvammatuki 57 ry. Tilat tarjoavat Helsingin kaupunki ja Cirko – Uuden sirkuksen keskus.

Sosiaalisen sirkuksen päivän tervehdys Stadin mustan sirkuksen harjoituksista. Linkki videoon:
www.facebook.com/SirkusMagenta/videos/1671121629636911

Helsingin Sanomat julkaisi 1.6.2018 hienon kuva- ja videoreportaasin Stadin mustan sirkuksen toiminnasta.

www.sirkusmagenta.fi  
www.facebook.com/sirkusmagenta  
www.instagram.com/sirkusmagenta

(Lähde: Sirkus Magentan tiedote 28.5.2018)