Kurssit: Fyysinen teatterityö Helsingin seudun kesäyliopistossa

Fyysinen teatterityö, 25 op

järjestetään kesäyliopistossa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tutkintovaatimusten mukaisesti. Opetussuunnitelma löytyy kesäyliopiston verkkosivuilta. Muutokset ovat mahdollisia. Opintojaksojen kirjallisuus ja päivitetyt tiedot kesäyliopiston verkkosivuilla.

Mitä fyysisen teatterityön opinnot ovat?

Opinnoissa tutustutaan erilaisiin fyysisen teatterityön perusteisiin ja liiketekniikoihin (mm. Lecoq ja Decroux). Opetus keskittyy lähinnä kolmeen fyysisen teatterin osa-alueeseen; naamiotyöskentelyyn, miimiin ja klovneriaan. Tarkoituksena on antaa opiskelijalle työkaluja syventää ja kehittää omaa fyysistä ilmaisuaan, keinoja liikelähtöiseen näyttelijäntyöhön sekä ideoita fyysiseen teatterin tekemiseen. Läsnäoloa lähestytään useasta eri näkökulmasta. Opiskelija oppii kehon- ja tilanhallintaa ja saa kokemuksellista tietoa sekä omasta erityisestä tavastaan liikkua että ainutlaatuisesta tavastaan olla koominen.

Fyysinen teatterityö -opintokokonaisuus sopii aiheesta kiinnostuneille esiintymisen ammattilaisille, opiskelijoille sekä harrastajille.

Suoritustapa:

Aktiivinen osallistuminen opetukseen, itsenäinen työskentely ja alan kirjallisuuteen tutustuminen. Opetus sisältää historiaan ja teoriaan perehdyttäviä luentoja ja liiketekniikoiden perusteisiin tutustuttavia käytännön jaksoja, harjoituksia ja työpajoja sekä itsenäistä työskentelyä. Opiskelija tekee myös opintoihin liittyvän vapaamuotoisen portfolion. Opetuskielinä suomi ja englanti.

Opettajat:

FM, ohjaaja, klovni Taina Mäki-Iso (opintojen vetäjä); TeM, näyttelijä Marc Gassot; näyttelijä-miimikko (FIA) Reetta Honkakoski; sirkustaiteilija, klovni Thom Monckton; TeM, teatteriopettaja Soile Mäkelä; FT, tutkija Anna Thuring; PhD, miimikko, ohjaaja Radim Vizváry

Opetuspaikka: Teatterikorkeakoulu, Haapaniemenkatu 6, 00530 Helsinki

Ilmoittautuminen ja kurssimaksut

Osallistujat valitaan ennakkotehtävän ja valintatilaisuuden perusteella. Ennakkotehtävä tulee palauttaa kesäyliopistoon to 31.5. mennessä. Katso ohjeet ennakkotehtävään kesäyliopiston verkkosivuilta.
Valinta- ja kurssinesittelytilaisuus, johon kutsutaan ennakkotehtävän perusteella, järjestetään la 9.6. Paikka ja kellonaika ilmoitetaan valintatilaisuuteen kutsutuille.
Osallistujat valitaan hakemuksen ja valintatilaisuuden perusteella. Valinnan jälkeen ilmoittautuminen on sitova.
Kokonaisuuden maksu on 1300 € (sisältää Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun perimän maksun 50 €). Kokonaisuusmaksun voi maksaa neljässä erässä. Huom. käsittelymaksu 5 €/erä

Linkki kesäyliopiston verkkosivuille opintokokonaisuuden tietoihin: http://www.kesayliopistohki.fi/kurssit/kategoria/taide-ja-liikunta-fi/fyysinen-teatterityo-fi-12271/?show=future

(Lähde: Helsingin seudun kesäyliopiston tiedote 21.5.2018)