Turun Taideakatemian sirkusopiskelijoiden ohjaustyöt esitetään toukokuussa

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian 3. vuosikurssin sirkusopiskelijoiden ohjaustyöt esitetään kahtena erillisenä teoksena sekä yhtenä teoskokonaisuutena toukokuussa Turussa.

Töiden tarkoituksena on ollut saada kokemusta (sirkus)esityksen ohjaamisesta. Ohjaustyöprojekteja on tehty myös yhteistyössä ulkopuolisten tahojen kanssa musikaali- sekä teatteriesityksen ohjaajana ja apulaisohjaajana.

Toukokuussa nähtävillä ovat seuraavat teokset:

Murheen Kruunu – Rituaali murheiden poistamiseksi

”Murheen kruunu” on nykysirkusta ja live-musiikkia yhdistelevä paikkasidonnainen teos, joka sisältää mm. sinkkisankoja, köysiä ja kuorolaulua. Esitystilana toimii vanha tehdashalli. Esitys on eräänlainen rituaali, jonka päämääränä on päästää irti murheista ja suunnata ajatuksia kohti tulevaa. ”Murheen kruunu” on syntynyt kahden sirkusopiskelijan ja yhden teatteri-ilmaisun opiskelijan yhteisohjauksessa.

Ohjaus – Karen Soinila (teatteri), Marjut Hernesniemi (sirkus), Henna Pötsönen (sirkus)
Musiikki – Karen Soinila (säv. san. sov.)
Valosuunnittelu ja graafinen ulkoasu – Jere Virta
Esiintyjät – Fanni Silmunen, Myrsky Rönkä, Kreetta Astala, Rosa Laukkanen, Mari Reijonen, Marianne Vaalimaa
Muusikot – Helmi Hytönen, Kari Söderqvist, Jonna Junnila, Milla Ryytty, Marianne Maans, Maija Lindroos

Suunnattu aikuisille, mutta lapset ovat tervetulleita aikuisen seurassa. Esitykset 4.5.–12.5. Barker tehdas, Raunistulantie 25, H-sisäänkäynti 3. kerros, 20300 Turku.
Lisätietoa Facebook- tapahtumassa.

Mielen Tila

Sanna Leinosen ohjaustyö ”Mielen Tila” esitetään Köysiteatterissa itsenäisenä teoksenaan. Teos käsittelee mielentilaa, jonka shibari, japanilainen eroottinen sidonta, saa aikaan sidottavassa. Sitoja on luopunut omista haluistaan ja keskittyy lavalla ainoastaan kuljettamaan sidottavan tämän oman pään sisälle. Parhaillaan se on meditaatiota, mielen ja kehon taipumista rentoutukseen. Pään sisäistä mielentilaa avartaa sidonnan lisäksi myös tanssija, 1.vsk:n tanssinopettajopiskelija Silja Saarinen.

Esitys ei sovellu alle 18-vuotiaille.
Esitykset 16.5.–22.5. Köysiteatteri, Linnankatu 54-56, 20100 Turku

Iha ite ohjasin

”Ihan ite ohjasin” on kokonaisuus, jossa nähdään neljä yksittäistä teosta:

Esiintymistä ja sirkuksen tekemistä rajoittavat monet henkiset, fyysiset ja sosiaaliset rajoitteet. Osan näistä rajoitteista tuo lavalle Mari Reijosen ohjaustyö, joka on kulkenut prosessin aikana nimellä “Rajalliset”. Rajoitteita ja rajoja kohtaamassa ovat Lauri Luukkonen, Henna Pötsönen ja Marianne Vaalimaa.

Linda Kulmalan ohjaustyön lähtökohtana on ollut liike ja läsnäolo. Lavalla nähdään kahden henkilön tutustumistarina. Teoksessa esiintyvät Pieti Kirkkopelto ja Kaisa Koivuluoma.

Marianne Vaalimaan “Kanabaletti” on saanut inspiraationsa klassisen baletin sanastosta ja teos on toteutettu fyysisen komiikan, klovnerian ja kanamanipulaation keinoin. Lavalla nähdään Henna Pötsönen, Kreetta Astala, Hannu Pham ja Siiri Lehtiö.

Fanni Silmusen  videoteoksessa hylätyn rautatieaseman tunnelma sitoo yhteen rosoisuuden ja herkkyyden.  Se on tarina yksinäisyydestä, ihmiskontaktin merkityksestä ja luottamuksen uudelleen rakentamisesta. Videolla esiintyvät Marjut Hernesniemi ja Sanna Leinonen.

Soveltuu kaikenikäisille. Esitykset 17.5.–26.5. Köysiteatteri, Linnankatu 54-56, 20100 Turku

Liput kaikkiin esityksiin https://holvi.com/shop/turkuamk/
Lisätietoja päivitetään Sirkus Sorsan Facebookiin!

(Lähde: Sirkus Sorsan tiedote 3.4.2018)