Puksun Sirkus: Arkielämä antoi kipinän uuteen esitykseen

  • Kuva: Anu Myllyniemi
  • Kuva: Anu Myllyniemi

Puksun sirkuksen ohjaaja, sirkustaiteilija Sanni Sarlin sai idean uuteen esitykseen arjen keskellä, nostellessaan omassa kodissaan muuttolaatikoita.

MUUTTO-esitystä on nyt harjoiteltu Sarlinin ohjauksessa tiiviisti koko alkuvuosi ja ensi-ilta on pian. ”Esityksen ideointi on ihan paras vaihe; kaikki on vielä mahdollista. Annan paljon vastuuta ideoinnista ja suunnittelusta esiintyjille. Silloin he myös sitoutuvat esitykseen. Työryhmä vaikuttaa luomisprosessiin todella paljon ja esitys syntyy jokaisen mukana olevan keskinäisestä dynamiikasta, ei pelkästään ohjaajan näkemyksistä. Tavoitteena on, että jokainen esiintyjä tuo teokseen jotain itsestään”, kertoo Sarlin.

”Viimeiset kaksi viikkoa ennen esitystä on aina hektinen meno. Hommaa on hirveästi ja tuntuu että aika loppuu kesken”, Sarlin jatkaa. Puksun sirkuksen esitysten kaikkiin osa-alueisiin panostetaan ammattimaisesti ja tekemistä tosiaan riittää, kun myös puvustus, lavastus, maskeeraus, musiikki sekä valaistus on suunniteltava ja harjoiteltava.

Sarlin kannustaa oppilaitaan uskomaan itseensä ja toteuttamaan ideoitaan rohkeasti ja luovasti: ”Sirkuksessa kaikki on mahdollista!” Opettajan kannustava asenne kantaa hedelmää; osa Pukinmäen sirkuskoulun oppilaista on tänäkin vuonna hakeutumassa sirkusalan ammatillisiin jatko-opintoihin.

Nykysirkusesitys MUUTTO saa ensi-iltansa Malmisalissa 27.–28.4.2018 ja se tullaan näkemään myös Kukkofestivaalilla Lahdessa 5.5.2018.

MUUTTO-esityksen lisäksi oppilaat ja opettajat ovat yhdessä muokanneet kolme Kevätshow-kokonaisuutta, joiden vaihtuvissa numeroissa eri-ikäiset Pukinmäen sirkuskoulun oppilaat esittelevät taitojaan. Kevätshow´t esitetään kolme kertaa Malmisalissa 27.–28.4.2018.

Katso esitysaika ja lipputiedot Facebook-tapahtumista:  MuuttoKevät Show’t

Esiintyjät: Pukinmäen sirkuskoulun oppilaat
Sirkusopettajat: Sanni Sarlin, Kaito Takayama, Kukka Eklund, Susanna Keski-Kohtamäki
Paikka: Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Tuotanto: Pukinmäen Taidekoulut / Pukinmäen sirkuskoulu, www.taidekoulut.fi

(Lähde: Pukinmäen taidekoulujen tiedote 10.4.2018)