Itä-Suomen alueellinen sirkuskoulu etsii sirkusopettajaa kaudeksi syksy 2018 – kevät 2019

Itä-Suomen alueellinen sirkuskoulu on yhdistys, joka perustettiin vuonna 2015 tukemaan sirkustaiteen kehittymistä Itä-Suomen alueelle. Jäseninä ovat Sirkus Muikku (Kaavi), Kuopion Sirkus, OudonKummun Sirkus, Rautavaaran Nuorisosirkus ja Sirkus Supiainen. Itä-Suomen alueellinen sirkuskoulu on käynnistänyt SIRKUS2-hankkeen sirkustoiminnan kehittämiseksi.

Haemme hankkeeseen osa-aikaista sirkusohjaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen. Ohjaajatarpeemme on alkaen 1.9.2018 kevääseen 2019 tai vuoden 2019 loppuun. Viikkotyöajasta ja työn kestosta voidaan neuvotella.

Työtehtävinä on sirkusopetuksen suunnittelu ja toteuttaminen hankkeen paikkakunnilla Rautavaara- Outokumpu välisellä alueella. Lisäksi tehtäviin kuuluu sirkuskurssien järjestäminen eri paikkakunnilla, osallistuminen hankkeen toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen, kuten hankkeen päättävän alueelliseen sirkuskiertueen toteuttamiseen.

Toimenkuva täsmennetään valitun työntekijän osaamisen mukaisesti. Toivomme osaamista monipuolisesti eri sirkuslajeista ja valmiutta liikkua hankkeessa mukana olevien paikkakuntien välillä.

Arvostamme alan tutkintoa ja opetuskokemusta. Tarjoamme kilpailukykyisen palkan, innostuneen taustayhteisön tuen, mukavia oppilaita ja monipuolisen toimenkuvan kautta syntyvää uutta osaamista. Alueen sirkuksissa on käytössä monipuolinen välineistö ja hyvät harjoitteluolosuhteet. Tarvittaessa voimme olla joustavia aikataulujen sovitteluissa.

Lisätietoja antaa Timo Hatakka, , 041-3100280.

Hakemukset 7.5.2018 mennessä sähköpostilla osoitteeseen  tai postissa Itä-Suomen alueellinen sirkuskoulu ry, Pyykkärinpolku 5, 73600 Kaavi.

Tässä on hyvä mahdollisuus rakentaa myös pysyvämpi työ. Tule mukaan luomaan uudenlainen verkostomallilla toimiva sirkuskoulu. Tavoitteenamme on tulevaisuudessa tarjota töitä useammalle opettajalle.

LISÄTIETOA:

SIRKUS2-hanke

SIRKUS2- hanke on neljän tavoitteen koulutushanke.

Ensimmäisenä tavoitteena on järjestää Itä-Suomen sirkusharrastajille korkealaatuista ja monipuolista sirkustaiteen opetusta. Tätä osuutta toteutetaan järjestämällä kullakin hankkeen paikkakunnalla – Kaavilla, Outokummussa ja Rautavaaralla – viikoittain koulutetun sirkusammattilaisen toteuttamaa sirkusopetusta. Viikoittaisissa ryhmissä on jo aloittanut lähemmäs 100 oppilasta.

Toiseksi SIRKUS2 -hanke sisältää laajan valikoiman erilaisia tiiviskursseja ja niiden kautta toteutetaan mm. koulutusta lajeissa, joita ei normaaleilla SIRKUS2-hankkeen viikkotunneilla pystytä toteuttamaan.

SIRKUS2 -hankkeen kolmas tavoite on käynnistää nuorisosirkustoimintaa uusilla paikkakunnilla, ja jotta toiminta jatkuisi uusilla paikkakunnilla myös hankkeen päättymisen jälkeen, SIRKUS2-hankkeessa järjestetään ohjaajakoulutuksia sirkustoiminnasta kiinnostuneille. Koulutuksista saa perustaidot sirkuskerhotoiminnan ylläpitämiseen. Koulutukset soveltuvat hyvin myös esimerkiksi alakoulujen opettajille. Näin he voivat esimerkiksi monipuolistaa liikuntatuntien opetusta.

SIRKUS2 -hankkeen neljäs tavoite on luoda pysyvyyttä ja pitkäjänteisyyttä sirkusharrastamisen mahdollisuuksille Itä-Suomessa. Tähän tavoitteeseen pyritään pääsemään saamalla Itä-Suomen alueellisen sirkuskoulun opetustoiminta taiteen perusopetuksen ja opetussuunnitelmaa noudattavan opetuksen piiriin. Tällä hetkellä taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita uudistetaan ja SIRKUS2-hankkeen aikana luodaan nuorisosirkusten käyttöön yhteinen opetussuunnitelma, joka perustuu näille uusille taiteen perusopetuksen ja laajan oppimäärän perusteille. Opetussuunnitelmasta on luonnollisesti hyötyä myös opetuksen laadun varmistamisessa.

Hankkeen suuruus on noin 160 000 €, johon on saatu Leader-tukea noin 129 000 € Pohjois-Savossa toimivan Kalakukko ry:n ja Pohjois-Karjalassa toimivan Joensuun seudun Leader ry:n kautta.

Lisätietoa hankkeesta:
Timo Hatakka, 041-3100280 tai Rauli Katajavuori 045- 1209383
www.itasuomenaluesirkus.com

(Lähde: Itä-Suomen alueellisen sirkuskoulun tiedote 20.4.2018)