Turun AMK tarjoaa kaksi täysin uutta koulutusta Suomessa

Media- ja kulttuuriyrittäjyys ja Taiteen uudet kontekstit ovat työelämälähtöisiä YAMK-koulutuksia, joiden tavoitteena on mm. moniammatillinen yhteistyö ja tulevaisuuden ennakointi. Muualla Suomessa näitä koulutuksia ei ole tarjolla.

Kaikille media- ja kulttuurialan ammattilaisille suunnattu Media- ja kulttuuriyrittäjyys on ensimmäinen YAMK eli ylempi ammattikorkeakoulututkinto, jonka keskiössä on kulttuurialan moninaisen yrittäjyyden kehittäminen. Koulutus antaa valmiudet valjastaa oma osaaminen liiketoimintaan. Koulutuksessa pureudutaan asiakas- ja käyttäjälähtöiseen palveluiden ja tuotteiden kehittämiseen.

– Uskomme, että luovien alojen osaamiselle on uudenlaista käyttöä mediasektorin ja kulttuuri-instituutioiden ulkopuolella, esimerkiksi yritysviestinnässä, hyvinvointipalveluissa sekä urheilu-­‐ ja matkailusektorilla, sanoo yliopettaja Pirita Juppi.

Vastakkainasettelusta taiteiden väliseen yhteistyöhön

Taiteen uudet kontekstit YAMK-koulutuksessa eri taiteenalojen ammattilaisilla on mahdollisuus kehittää kykyjään moniammatillisissa yhteisöissä ja projekteissa sekä vahvistaa kehittäjäosaamistaan. Koulutuksessa tärkeää on taiteidenvälisyys, ja se pyrkii rikkomaan vastakkainasettelun taiteen ja soveltavan taiteen välillä.

– Uusissa toimintaympäristöissä toimiminen edellyttää taiteilijalta valmiuksia, joihin perinteisessä taidealan koulutuksessa ei ole juurikaan panostettu, kertoo yliopettaja Liisa-Maria Lilja-Viherlampi.

Molemmat koulutukset on suunnattu ammattilaisille, joilla on jo korkeakoulututkinto ja vähintään kolme vuotta kokemusta työelämästä omalta alalta valmistumisen jälkeen. Koulutukset kestävät 1,5 vuotta ja niihin on mahdollista hakea jo tämän kevään yhteishaussa 14.-28.3.2018. Koulutukset ovat laajuudeltaan 60 opintopistettä, ja ne voi suorittaa työskentelyn ohessa.

Lisätietoa koulutuksista Turun AMK:n verkkosivuilta:

Media- ja kulttuuriyrittäjyys: https://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/tutkinnot/kulttuurialan-ylempi-amk-media-ja-kulttuuriyrittaj/

Taiteen uudet kontekstit:https://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/tutkinnot/kulttuurialan-ylempi-amk-taiteen-uudet-kontekstit/

(Lähde: Turun AMK:n tiedote 7.3.2018)